Special

Habitat for Humanity România începe construcţia a 10 case în 5 zile la Vaideeni

Habitat for Humanity România a deschis astăzi şantierul din Vaideeni şi a început construcţia a 10 case pentru 10 familii care trăiesc în condiţii greu de imaginat. Până vineri, 11 octombrie, 450 de voluntari vor lucra la ridicarea locuinţelor în cadrul evenimentului de construire accelerată şi voluntariat BIG BUILD 2019. Printre voluntari se numără campioana olimpică la judo Alina Dumitru, campioana olimpică la maraton Constantina Diţă, actriţa Tania Popa, Livia Graur şi Grig Chiroiu, precum şi Adelin Petrişor.

Şantierul Habitat for Humanity din Vaideeni va găzdui în fiecare zi 240 de voluntari care vin din toate colţurile ţării, dar şi din SUA şi Canada, să dea o mână de ajutor celor 10 familii din comunitate. Pe parcursul celor 5 zile, sute de oameni vor lucra cot la cot pentru a le oferi beneficiarilor primele lor locuinţe decente. Familiile care se vor muta în casele construite la BIG BUILD locuiesc în prezent în containere sau în case construite din materiale improprii, in conditii extrem de dificile.

„Contribuţia noastră în această lume este una simpla. Organizăm anual BIG BUILD din convingerea că un acoperiş decent este prima nevoie ce trebuie satisfăcută pentru ca o familie să se dezvolte la adevaratul ei potenţial. O casă pentru o familie este precum solul pentru o plantă. Este locul în care o familie prinde rădăcini, fundaţia sigură pe care copiii pot creşte iubiţi în siguranţă, iar visurile lor înfloresc. Din miile de poveşti de viaţă ştim că familiile de pretudindeni aspiră să aiba un loc al lor. Când locuiesc în condiţii grele, gândul le zboară invariabil la cum ar putea să facă să se mute într-un loc mai bun. Şi atunci incep sa planifice. Dupa ce copiii adorm, parinţii continuă să discute ore lungi. Îşi fac zeci de planuri- cum ar fi daca ar putea schimba ceva. Încep să viseze. Dar mult prea des planurile, gândurile, discuţiile si visurile lor rămân neîmplinite. Şi cele mai comune cauze sunt lipsa banilor, uneori lipsa cunoştinţelor şi - de cele mai multe ori - lipsa unei mâini de ajutor. La BIG BUILD 2019, voluntarii şi partenerii Habitat for Humanity vor oferi această mână de ajutor. Iar la finalul celor 5 zile, cele 10 familii vor putea în sfârşit să simta şi să spună „Acasă”, a declarat Roberto Pătrăşcoiu, director naţional Habitat for Humanity România.

Cele 10 locuinţe vor fi garsoniere sau apartamente construite pe structură de lemn în sistem duplex şi triplex. Acestea sunt amplasate la limita comunităţii, într-o zonă neinundabilă, astfel încât familiile să fie protejate în cazul unor dezastre naturale. Terenul pe care sunt construite casele este pus la dispoziţie de Primăria Comunei Vaideeni, iar costurile locuinţelor sunt acoperite din donaţii financiare sau materiale de construcţii oferite de partenerii evenimentului, precum şi din fondurile strânse de voluntarii individuali care ajută pe şantier la construirea caselor.

„De patru ani, Kaufland România este alături de Habitat for Humanity România în misiunea lor de a oferi locuinţe decente familiilor care au cea mai mare nevoie de acestea. De patru ani, la BIG BUILD construim nu doar case, construim speranţă şi încredere în viitor, iar colegii noştri revin cu acelaşi entuziasm pe şantier, ca voluntari, având convingerea că implicarea lor face diferenţa pentru familiile beneficiare”, a declarat Katharina Scheidereiter, CSR Manager Kaufland România.

De asemenea, membrii celor 10 familii lucrează în fiecare zi alături de voluntari la construcţia propriilor case. Aceasta este una dintre condiţiile de eligibilitate pentru programul BIG BUILD, iar fiecare familie trebuie să dedice 1.000 de ore de voluntariat pentru a intra în posesia caselor.

Prin acest eveniment, Habitat for Humanity România marchează Ziua Mondială a Locuirii şi atrage atenţia asupra dreptului fiecărei persoane la o locuinţă decentă. România este una dintre ţările din Uniunea Europeană în care statisticile din domeniul locuirii sunt cel puţin îngrijorătoare: 52% din populaţia ţării locuieşte în condiţii de supraaglomerare, iar 35% din locuinţe se află într-un stadiu avansat de degradare, sunt construite din materiale improprii, necesită reparaţii urgente sau nu sunt dotate cu utilităţi de bază. Peste 12% dintre români nu-şi pot menţine casele calde în sezonul rece, iar 15% dintre aceştia sunt împovăraţi de costurile de întreţinere a locuinţei şi ajung să cheltuie 40% din venit pentru acest lucru.

Parteneri BIG BUILD 2019

Au răspuns apelului Habitat for Humanity România şi au donat cu generozitate sume de bani, materiale de construcţii sau servicii: Kaufland România (partener strategic), Dedeman, (partener principal), Ariston, Bosch, Metlife, Tondach, Wienerberger, Veka, Saint Gobain, CEZ Group, Procter & Gamble, Aqua Carpatica, Habitat for Humanity Canada, Habitat for Humanity, Habitat for Humanity Merrimack Valley, Thrivent, Coca-Cola Romania.

De asemenea, au contribuit semnificativ ca susţinători la realizarea evenimentului şi voluntarii individuali, aceştia dobând sume de bani. Ceilalţi susţinători BIG BUILD sunt: SMURD Vâlcea, Fundaţia PACT, Epics, Fundaţia pentru SMURD, Jandarmeria Română, Delguard SRL, Asociaţia Act for Tomorrow.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit prezentă în 70 de ţări a cărei misiune este eradicarea locuirii precare. De 23 de ani în România, Habitat for Humanity România construieşte şi reabilitează locuinţe destinate persoanelor cu venituri reduse, derulează programe de prevenţie şi răspuns la dezastre naturale precum şi programe de advocacy in domeniul locuirii sociale.

Cu sprijinul a peste 35.000 de voluntari locali, internaţionali şi din companiile româneşti, Habitat for Humanity România a ajutat peste 88.500 de oameni să aibă o casă decentă sau să îşi îmbunătăţească condiţiile de locuit.
Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.habitat.ro şi www.facebook.com/habitat.ro.

Pentru mai multe detalii: Roxana Ciuhulescu, Senior PR & Communications Manager Habitat for Humanity România (0722 386 599, roxanac@habitat.ro); Mădălina Neacşu, PR & Communications Specialist Habitat for Humanity România (0720 719 474, madalina.neacsu@habitat.ro).

Citeşte aici poveştile celor 10 familii din Vaideeni:
Descărcăţi aici documentul.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...