Politică

Numele lui Gutău, folosit din nou de candidaţii ARD

Numele fostului primar Mircia Gutău este din nou rostit des de colegii din ARD. Nu de alta, dar cum s-a dat startul campaniei electorale, unii dintre candidaţi „mimează” prietenii puternice cu fostul edil şi nu mai contenesc în laude aduse la adresa acestuia.

Unul dintre cei care încearcă să se agaţe de imaginea fostului primar Mircia Gutău este candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor pe colegiul Râmnic Sud, Aurelian Pavelescu. Nestatornic politic de fel, Pavelescu susţine că Mircia Gutău îi va oferi sprijin pentru a câştiga colegiul, ba mai mult, subit, Gutău a devenit din nou personalitatea de care au nevoie foştii colegi atunci când se apropie alegerile. „Mircia Gutău va sprijini ARD. Personal, am o relaţie bună cu dânsul şi cu siguranţă mă va sprijini. Ne cunoaştem de foarte multă vreme. Înainte de toate, eu cred că Mircia Gutău a fost condamnat pe nedrept. Ştiu speţa destul de bine, a fost achitat de două instanţe şi vom vedea cum se va pronunţa CEDO. Consider, prin urmare, că a fost o eroare. Gutău şi-a executat pedeapsa. Rămâne o personalitate a oraşului, a judeţului, a făcut multe lucruri bune pentru râmniceni şi a rămas în memoria lor, iar faptele lui bune sunt suficiente pentru a-l recomanda”, a declarat Aurelian Pavelescu.

Traseist politic cu pretenţii de parlamentar

"E treaba lor dacă vorbesc frumos de mine doar în campania electorală. Eu îi respect, nu mă implic.", Mircia Gutău

Pavelescu a încercat însă încă de la depunerea candidaturii să le ia faţa colegilor, ba chiar a declarat indirect că actualii demnitari nu ar fi făcut suficiente lucruri în Parlament. Deşi este vâlcean, numele lui Pavelescu nu le este atât de cunoscut râmnicenilor. Lista partidelor la care a activat şi din partea cărora şi-a asigurat de fiecare dată un fotoliu cald în Parlament este lungă: din 1990 până în 1992 a fost membru al Partidului Naţional Liberal,între 1993-1996 a făcut parte din Partidul Dreapta Naţională, al cărui preşedinte a fost începând cu anul 1994. În 2004 a devenit membru în Biroul Permanent Naţional al Partidului Democrat. A fost ales deputat pe listele PD la alegerile din 2004. În februarie 2005 a demisionat din PD şi i s-a alăturat lui Cozmin Guşă în Partidul Iniţiativa Naţională ca vicepreşedinte. Din 2006 este vice-preşedinte al Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat şi deputat independent. În 2008 candidează pentru Primăria Municipiului Bucureşti din partea PNŢCD. Se clasează pe locul 9 din 13 candidaţi, obţinând 1,47% din voturi. În 2008 candidează pentru Parlament din partea Partidului Naţional Liberal. În 2012 se reîntoarce în PNŢCD şi este ales preşedinte, iar acum, după alianţa formată cu PDL şi Forţa Civică, Pavelescu va candida pentru Camera Deputaţilor. Deşi şi-ar fi dorit o negociere mai bună cu cei din cadrul alianţei, Pavelescu se mulţumeşte şi cu colegiul oferit.

Gutău: „Nu mă amestec prea mult în treburile lor”

Pe de altă parte, deşi Mircia Gutău recunoaşte cu jumătate de gură că îl va susţine, fostul edil subliniază că nu se va implica în campania lor. „Da, am spus că îl susţin pentru că mi se pare un om pregătit, e avocat, cunoaşte legea, acolo în Parlament asta trebuie să ştii să faci: legi. E treaba lor dacă vorbesc frumos de mine doar în campania electorală. Eu îi respect, nu mă implic. Mi-am dorit să ajut candidatul pe zona de sud a Râmnicului, însă, în rest, nu mă amestec prea mult în treburile lor”, a spus Mircia Gutău. Fostul edil a mai declarat că nu îl va ataca, dar nici nu îl va susţine în această campanie pe Romeo Rădulescu, cel cu care a avut mai multe conflicte. Democrat liberalii se bat cu pumnii în piept că vor avea o campanie curată, fără mese electorale. Ba mai mult, cei care vor face asta vor fi denunţaţi la 112. „Pe parte de mese electorale, noi nu am făcut în timpul campaniei electorale, nici acum nu vom face. Dar cine va face poate să fie sigur că noi vom suna la 112 şi vom reclama aceste mese. ARD nu face mese”, spune Romeo Rădulescu, candidatul ARD pentru Camera Deputaţilor pe colegiul Râmnic Nord.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...