Sport

Handbal feminin, Liga Campionilor, SCM Râmnicu Vâlcea (ROU) vs SG BBM Bietigheim (GER) 34:27 (20:18)

Revenire superbă în Liga Campionilor

SCM Râmnicu Vâlcea a debutat cu victorie în Liga Campionilor, impunându-se cu 34-27 în faţa nemţoaicelor de la BBM Bietigheim.

Campioana en-titre a României la handbal feminin, SCM Râmnicu Vâlcea, a învins vineri, pe teren propriu, formaţia germană SG BBM Bietigheim, cu scorul de 34-27 (20-18), în primul meci din grupa D a Ligii Campionilor. Râmnicu Vâlcea are reprezentantă din nou în Liga Campionilor după şase sezoane

La şase ani după ce Oltchim se oprea în semifinalele Ligii Campionilor, handbalul vâlcean revine cu o victorie în cea mai importantă competiţie intercluburi.

Gazdele au deschis scorul prin Florică, apoi au reuşit să se distanţeze la trei lungimi, 5-2 şi 6-3, graţie golurilor marcate de Fernandez Fraga, Glibko şi Norgaard din aruncare de la 7 metri.

Oaspetele au revenit însă şi s-au ţinut aproape de vâlcence, presând, făcându-şi loc şi găsind poarta apărată de Dumanska mai ales prin Van der Heijden. Defensivele ambelor echipe au fost însă uşor străpunse, numărul reuşitelor de ambele părţi la finalul primei părţi semănând mai degrabă cu un scor final, 20-18 pentru SCM.

Jucătoarele de la Bietigheim izbutiseră să egaleze şi chiar să preia conducerea, 14-13 în minutul 24, după 4 goluri consecutive revenind de la 13-10 pentru gazde. La 15-15, antrenorul Pera a îndemnat la calm, ia sportivele sale au reînceput asaltul, cu mai multă atenţie şi limpezime. Extrema stânga Norgaard a avut trei reuşite în 3 minute, iar ultimele puncte au fost semnate de Elghaoui şi Liscevici.

Vâlcea a dominat clar jocul, deoarece Bietigheim a condus doar de două ori, dar partea germană nu a reuşit să conţină un atac care a avut o eficienţă de atacare de 68%.

Vâlcea trăieşte din nou şi respiră handbal


Găsind întotdeauna cheia pentru a debloca apărarea lui Bietigheim prin spatele lor puternic, gazdele s-au bucurat de o revenire superbă în Liga Campionilor.

Startul jumătăţii secunde i-a aparţinut unei Da Silva Vieira inspirate – 4 goluri din tot atâtea aruncări, parcă nu putea greşi. Aşa că Vâlcea şi-a clădit un avantaj important, 25-20 (minutul 38), pe care a ştiut apoi să-l întreţină şi apoi să-l mărească până la finalul partidei. De ajutor au fost şi intervenţiile portarului Batinovici, care a intrat între buturi în repriza a doua şi a blocat câteva mingi în momente cheie.


Vâlcea a condus cu până la şapte goluri în a doua repriză. Condusă de fundaşul olandez Laura van der Heijden, care a marcat de opt ori, partea germană a încercat să monteze o altă revenire, dar eforturile lor au fost anulate de cele şapte salvări făcute de portarul Marta Batinovic.

Meciul a fost arbitrat de sârboaicele Vanja Antic şi Jelena Jakovljevic, iar delegat EHF a fost slovenul Tomo Vodopivec.

Daneza Ann Grete Norgaard Osterballe a fost cea mai bună marcatoare a echipei antrenate de Florentina Pera, cu 7 goluri. Pentru SCM au mai înscris Asma Elghaoui 5 goluri, Samara Da Silva Vieira 5, Alicia Fernandez Fraga 5, Kristina Liscevic 4, Irina Glibko 3, Marta Lopez Herrero 3, Cristina Florică 2.

Vâlcea se deplasează la Brest Bretagne săptămâna viitoare, în timp ce Bietigheim găzduieşte Buducnost.

SCM VÂLCEA 34 (20)
Norgaard 7, Elghaoui 5, Da Silva Vieira 5, Fernandez Fraga 5, Liscevici 4, Glibko 3, Lopez Herrero 3, Florică 2
Antrenor: Florentin Pera

BIETIGHEIM 27 (18)
Van der Heijden 8, Malestein 6, Aardahl 4, Kudlacz-Gloc 3, Lauenroth 3, Visser 2, Naidzinavicius 1
Antrenor: Martin Albertsen

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...