Politică

Campanie ucigătoare

Un pensionar gorjean a murit după ce a dat ochii cu candidatul PDL Severus Militaru

Un localnic din Mătăsari-Gorj a rămas fără viaţă după ce a purtat o discuţie în contradictoriu cu democrat- liberalul Severus Militaru, aflat în campanie electorală pentru un post de deputat. Vasile Cuţitaru, un bătrân de 63 de ani, l-a aşteptat cu maxim interes pe candidatul PDL pentru a-i reproşa că nu i-a mărit pensia şi nu i-a oferit o încadrare în grupa doi de muncă, care i-ar fi permis să primească mai mulţi bani, după ce lucrase toată viaţa în minerit. Discuţia cu reprezentantul PDL l-a lăsat fără viaţă pe bietul om, la câteva minute după plecarea candidatului de la poarta sa, bărbatul făcând stop cardiac.

Promisiuni neonorate

Conform soţiei „victimei de campanie electorală”, Maria Cuţitoiu, soţul său era nemulţumit că deputatul nu îşi onorase promisiunile mai vechi privind majorarea pensiei prin încadrarea într-o grupă superioară de muncă. „Era agitat şi eu i-am tot spus să nu se mai certe cu omul, dar el o ţinea pe-a lui, că i-a promis deputatul că-i dă grupa de muncă pentru pensie mai mare. El tot spunea demult că vrea să se certe cu Militaru, dar eu i-am spus că nu-i dă el pensia. Era bolnav, avea diabet, era cardiac, acum îl pierdui”, a declarat Maria Cuţitaru. Cu toate acestea, soţia bărbatului spune că politicianul nu este vinovat pentru cele întâmplate şi că soţul său a murit din cauza bolilor de care suferea.

„Vinovatul” a fugit la mama

Deputatul a relatat că se afla duminică dimineaţă într-o vizită electorală în comuna Mătăsari, în timpul căreia s-a oprit în faţa porţii locuinţei bărbatului pentru a discuta cu acesta. Potrivit lui Militaru, bărbatul i-a reproşat că a venit în campanie şi i s-a plâns de problemele legate de pensie. După ce a aflat despre decesul lui Vasile Cuţitoiu, deputatul Severus Miliaru şi-a oprit activităţile de campanie electorală programate pentru duminică, el mergând la mama sa pentru a discuta despre cele întâmplate şi a trece peste acest moment. „Sunt foarte afectat pentru că eu, de felul meu, pentru cine mă ştie, sunt o persoană foarte calmă. Nu m-am certat vreodată cu cineva, iar acum pe domnul acesta de două ori l-am rugat să stea liniştit şi să nu se mai agite. I-am spus că nu are rost să punem patimă, că eu nu pun patimă în campanie. Ştiu că oamenii sunt supăraţi pe guvernarea PDL, dar încerc să le explic anumite lucruri. Acum nu mai sunt în stare că continui campania. Este un eveniment care mă afectează, vă daţi seama, cred că pe oricine ar afecta”, a menţionat Militaru. Poliţia nu a deschis nicio anchetă în acest caz, medicul de familie eliberând pe loc certificatul de deces, întrucât îl avea pe Vasile Cuţitaru în evidenţele medicale cu mai multe probleme de sănătate.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...