Economic

Epidemie: boala DD face ravagii la Oltchim

Roibu propune creditarea combinatului chimic cu 47 milioane euro

După telenovela „Dan Diaconescu, patron de combinat”, un alt personaj încearcă să facă show în peisajul toxic al situaţiei înregistrate de combinatul chimic Râmnicu Vâlcea. Constantin Roibu s-a prezentat în ultima Adunare Generală a Acţionarilor Oltchim SA cu o propunere şocantă pentru toţi cei prezenţi la întrunirea susţinută la începutul acestei luni. Roibu a prezentat o ofertă de creditare a Oltchim, care l-a lăsat cu gura căscată până şi pe reprezentantul ministerului în CA, Rodin Traicu.

Fără număr de la Roibu

Fostul manager general al combinatului chimic a înaintat o propunere de creditare a Oltchim pentru repornirea activităţii în companie de... 47 milioane euro. Fără a specifica de unde ar putea veni banii, Constantin Roibu i-a luat pe cei prezenţi la întrunirea AGA prin surprindere. Cel mai surprins a fost chiar reprezentantul Ministerului Economiei, membru în Consiliul de Administraţie, Rodin Traicu, care i-a transmis lui Roibu o simplă rezoluţie: „Fără a face dovada existenţei acestor bani nu sunteţi decât un Dan Diaconescu 2”.

Diculoiu confirmă propunerea

Liderul de sindicat Mihai Diculoiu confirmă situaţia, ba chiar insistă că Roibu a primit acceptul ministrului Chiţoiu de a demara procedura de atragere a acestei finanţări. „Da, informaţia este corectă. Pe 08 noiembrie am fost la ministrul Chiţoiu şi l-am convins să îşi dea acordul pentru atragerea acestui credit în vederea repornirii combinatului. Într-adevăr, domnul Roibu nu a prezentat sursele de atragere a creditului, dar în momentul în care o să avem acceptul scris banii vor fi în cont. Ştiu că domnul Traicu a avut o reacţie mai ciudată, dar nu mă interesează. Bănuiesc că Daniel Chiţoiu încă mai este şeful său direct. Încă odată, Constantin Roibu a prezentat o ofertă de creditare, nu una de preluare a Oltchim. Când va crede de cuviinţă, Roibu va spune cine sunt creditorii”, a precizat Mihai Diculoiu. În momentul de faţă, activitatea în Oltchim a fost reluată în câteva secţii, capacitatea de funcţionare a combinatului chimic vâlcean fiind de 30%. În urmă cu o lună şi jumătate, o primă tentativă de privatizare a Oltchim SA a eşuat, câştigătorul licitaţiei, Dan Diaconescu, neputând face dovada deţinerii sumei de 45 milioane euro, ofertă declarată câştigătoare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...