Economic

Reabilitarea drumurilor din Oltenia bate pasul pe loc

Firmele de construcţii iau bani europeni pe stat degeaba

O verificare a Corpului de Control al Primului Ministru privind situaţia execuţiei drumurilor pe diverse tronsoane din regiunea Olteniei a scos la iveală un fapt tulburător. Deşi cunoscuţi ca regi ai asfaltului, patronii unor firme specializate în realizarea şi modernizarea drumurilor din România nu dispun de personal şi utilaje suficiente, pe măsura contractelor, şi lucrează în acelaşi timp pe mai multe şantiere. Verificările au fost derulate la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale pentru identificarea cauzelor care au determinat întârzieri în execuţia lucrărilor de infrastructură rutieră aflate în derulare, perioada verificată fiind 1 ianuarie 2007-31 august 2012.

Sudul Olteniei, „ţara” jafului

31 de contracte de lucrări privind reabilitarea/modernizarea şi construirea de drumuri naţionale şi autostrăzi au intrat în atenţia inspectorilor guvernamentali, insuficienta mobilizare pe şantier a firmelor de construcţii fiind principala cauză pentru întârzierile în execuţie. „Astfel, deşi pe hârtie prezentau personal suficient şi utilaje pe măsura lucrărilor angajate, în teren situaţia era cu totul alta, generând întârzieri la reabilitarea DN 6 Alexandria - Craiova (lotul 1 în valoare de 140,6 milioane lei fără TVA încheiat cu firma Shapir Structures, cu lucrări care trebuie finalizate în mai 2013 şi executate în proporţie de 17% în iunie acest an), reabilitarea DN 6 Alexandria – Craiova (lotul 2 de 136,5 milioane lei fără TVA, contract încheiat cu asocierea Romstrade, Ezentis Infrastructures şi Euroconstruct Trading 98, termen de finalizare în mai 2013 şi executate la 13% în iunie acest an), constructia variantei de ocolire a municipiului Caracal (contract de 44,4 milioane lei fără TVA încheiat cu Romstrade, termen de finalizare în mai 2013 şi executat la 5% în februarie acest an), reabilitarea DN 76 (contract de 170,8 milioane lei fără TVA cu Construct Mod, termen finalizare octombrie 2013 şi executat la 8% în mai acest an)”, se arată în raportul inspectorilor din Corpul de Control al Primului Ministru.

Acelaşi utilaj prezentat în mai multe oferte

Inspectorii guvernamentali au identificat situaţii în care, în scopul obţinerii contractelor, constructorii au indicat în cadrul unor oferte depuse în proceduri de atribuire diferite faptul că aceleaşi utilaje şi acelaşi personal-cheie vor fi utilizate pentru execuţia unor lucrări de infrastructură rutieră în şantiere diferite, în aceeaşi perioadă de timp. Astfel, Romstrade a prezentat aceeaşi instalaţie de preparat mixturi asfaltice în două oferte care au stat la baza obţinerii contractelor derulate în aceeaşi perioadă, pentru construcţia variantei ocolitoare a municipiului Caracal şi pentru modernizarea DN 5 Bucureşti- Adunaţii Copăceni. Situaţii asemănătoare au fost constatate şi la firmele Tehnostrade şi Shapir Structures. În luna august, situaţia de la CNADR, pe toată ţara, se prezenta astfel: Romstrade avea în derulare 23 de contracte, Spedition UMB - 19 contracte, Straco Grup – 20 de contracte, Tehnostrade -13 contracte, Strabag AG – 6 contracte, SC Strabag SRL – 10 contracte, DELTA ACM 93 - 10 contracte, JV FCC Construccion – 9 contracte şi Astaldi Sp.A – 7 contracte.

CE ne trage de urechi

Comisia Europeană a informat autorităţile române că a decis să presuspende cea mai mare parte din trei programe cofinanţate prin fondurile structurale ale UE, respectiv „Transport”, „Regional” şi „Creşterea competitivităţii economice”, România având la dispoziţie două luni pentru remedierea deficienţelor. Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a declarat că nivelul corecţiilor financiare propuse de Comisia Europeană pentru programul Transport depăşeşte 350 de milioane de euro.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...