Inedit

“Sănătate prin mişcare” la Craiova

Asociaţia pentru Tineri STREETS a organizat în perioada 22 iulie - 30 septembrie 2019 în Craiova, în spaţii neconvenţionale precum: pieţe publice, parcuri şi parcari market, proiectul ⹂Sănătate prin mişcare”. Acesta a avut drept scop: susţinerea sănătăţii şi calităţii vieţii tinerilor. Aceştia au fost informaţi despre beneficiile mişcării şi au beneficiat de activităţi sportive în aer liber în spaţii neconvenţionale.

Proiectul „Sănătate prin mişcare” a oferit tinerilor craioveni posibilitatea să facă mişcare într-un mod organizat, în care ei au putut socializa, descoperind plăcerea de a face mişcare, alături de alţi tineri cu procupări similare. Timp de o oră, tinerii au făcut mişcare alături de un antrenor autorizat, familie, prieteni. Totodată au primit pliante cu beneficiile mişcării şi cum pot adopta un stil de viaţă sănătos. Fiecare eveniment a constat în: 1 oră de activităţi fizice precedată de 10 minute de informare despre proiect, finanţator şi importanţa mişcării.

În urma proiectului, tinerii participanţi sunt mai deschisi faţă de mişcare, manifestă mai multă încredere în ei înşisi şi în potenţialului lor, înlătură barierele de comunicare cu o categorie de tineri pe care au tendinţa să o excludă, ştiu să promoveze mişcarea ca o alternativă la consumul excesiv de internet, înţeleg locul, rolul şi importanţa mişcării în formarea personalităţii lor.

Proiectul a fost finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj şi realizat în parteneriat cu Crucea Roşie filiala Dolj, organizaţie ce a asigurat primul ajutor în cadrul evenimentelor, şi Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Dolj. Prin acest proiect, Asociaţia pentru Tineri STREETS a susţinut Craiova în obţinerea titlului de Capitala Tineretului din România.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...