Administraţie

Antonie Solomon este candidatul Pro România la Primăria Craiova

Antonie Solomon va fi candidatul Partidului Pro România la funcţia de primar al Craiovei la alegerile locale din 2020, funcţie pe care a mai deţinut-o în perioada 2004-2012.

Anunţul a fost făcut miercuri seara de către preşedintele interimar al Pro România Dolj, deputatul Florinel Stancu, în cadrul unei întâlniri cu câteva sute de membri şi simpatizanţi ai partidului care a avut loc la Filarmonica "Oltenia" din Craiova şi la care au participat şi secretarul general al Pro România, Ioan Mocioalcă, şi vicepreşedintele Adrian Ţuţuianu. Stancu a afirmat că doreşte ca Pro România să fie primul partid care îşi anunţă candidatul la Primăria Craiova şi pentru a-şi motiva organizaţia.

Antonie Solomon a afirmat că s-a înscris în Pro România din dorinţa a reveni la primărie. "Am arătat că devenim o filială puternică, cu oameni de caracter, care au această doctrină în sânge, social-democraţia, centru-centru-stânga şi care nu au părăsit PSD pentru că le place să se plimbe: au vrut să reconstruiască stânga adevărată, ca să nu mai facă parte din stânga compromisă. Asta spun din ce am înţeles eu din ce s-a discutat în sală. Eu am zis că nu mai cred în doctrine, nici în partea stângă, nici în partea dreaptă, fiindcă am văzut cum stau lucrurile: m-am dus în stânga, i-am găsit pe liberali, m-am dus la liberali şi i-am găsit pe comunişti, pe cei de stânga. Aşa că e un amestec, de nu mai ştii cine e de dreapta şi cine e de stânga în ţara asta. Dar din dorinţa de a reveni la primărie, trebuie să am pe cineva în spate", a declarat presei fostul primar al Craiovei, la finalul şedinţei Pro România.

Solomon a afirmat că se bate cu oricine şi că nu îşi subestimează adversarii. "Ce este trist, este că experienţa vine odată cu înaintarea în vârstă", a adăgat el.

Antonie Solomon şi-a început activitatea în administraţia locală în anul 2000, fiind consilier local timp de un an (2000-2001). În 2001 este ales viceprimar al municipiului Craiova, iar în 2004 a câştigat funcţia de primar. Dacă în 2004 a candidat din partea PSD, la alegerile locale din 2008 a fost ales din partea PDL, obţinând al doilea mandat consecutiv la primăria municipiului Craiova. În 2008, a câştigat funcţia de primar al Craiovei din primul tur, cu 55,07% din totalul voturilor valabil exprimate.

La alegerile locale din iunie 2012 a candidat din partea UNPR la funcţia de primar al Craiovei, dar a pierdut în faţa candidatei USL Olguţa Vasilescu. La 10 octombrie 2012, Antonie Solomon a anunţat că a demisionat din UNPR. La 25 octombrie 2012, a anunţat că s-a înscris în PPDD şi a obţinut un mandat de senator la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012. Senatul a constatat în noiembrie 2013 încetarea mandatului său ca urmare a condamnării definitive la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual.

Pe 2 martie 2010, Antonie Solomon, pe atunci primar al Craiovei, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie sub acuzarea de luare de mită. Pe 3 martie 2010, a fost arestat preventiv de magistraţii Tribunalului Argeş; a fost eliberat din arest la 8 septembrie 2010. La 11 iulie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită şi fals intelectual şi a fost eliberat condiţionat în decembrie 2014.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...