Politică

Gafa lui Dan Barna la Motru: Le-a spus oamenilor că sprijină tehnologiile care îi vor lăsa fără locuri de muncă pe mineri

Liderul USR, Dan Barna, a efectuat o vizită în judeţul Gorj, în timpul căreia a spus că sprijină retehnologizarea CEO pentru a trece pe gaze - acţiune care i-ar afecta direct pe minerii din Motru, dar a şi confundat locul în care se afla cu Valea Jiului.

După ce a vizitat zona minieră Motru, Barna a susţinut că soluţia pentru Complexul Energetic Oltenia este introducerea tehnologiilor pe gaze şi a celor alternative. Ideea transformării centralelor pe cărbune în centrale pe gaze a fost susţinută şi de fostul ministru al Energiei, Anton Anton. La acel moment, ideea a stârnit reacţii dure în domeniul minier, pentru că angajaţii acestuia ar fi afectaţi direct. Primul loc vizat ar fi chiar bazinul Motru, ai cărui mineri ar rămâne fără locuri de muncă, dacă s-a construi centrala din Craiova, anunţată de Anton Anton.

"Trebuie să vină o guvernare care să aibă o viziune adaptată pe viitor, să sprijine CEO în investiţiile de retehnologizare pe gaz, în investiţiile de retehnologizare pe noile tehnologii alternative", a declarat liderul USR, Dan Barna.

Deşi a vizitat una din zonele miniere din Gorj, Dan Barna s-a încurcat în declaraţii, şi a vorbit la un moment dat despre măsuri pentru îmbunătăţirea situaţiei "din Vale".

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...