Sport

Handbal feminin, Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea - CSM Bucureşti 20-19 (9-10)

SCM Rm. Vâlcea, victorie în ultima secundă!

Derby-ul la handbal feminin s-a jucat sâmbătă la Rm. Vâlcea între campioana SCM şi CSM Bucureşti. Vâlcencele au câştigat dramatic, la ultima fază, scor 20-19

SCM Rm. Vâlcea a învins CSM Bucureşti cu 20-19 în etapa a 5-a a Ligii Naţionale de handbal feminin. Brazilianca Da Silva a marcat golul victoriei în ultima secundă. În urma acestui rezultat, Vâlcea s-a desprins la 6 puncte de CSM Bucureşti. Deşi a trecut doar o lună din campionat, ”tigroiacele” riscă deja să piardă titlul!

Primul mare derby al sezonului s-a jucat cu sufletul la gură din prima secundă şi până în ultima. Partida a avut o miză uriaşă, mai ales după ce echipa CSM Bucureşti a pierdut în prima etapă la Zalău. În prima parte, jucătoarele reprizei au fost cei doi portari, Yuliya Dumanska şi Denisa Dedu, care au adunat 14 intervenţii. În funcţie de momentele de magie oferite de cele două tricolore, SCM şi CSM au reuşit să ia un mic avans. Niciodată însă diferenţa nu a crescut la mai mult de 2 goluri: 3-1 pentru Vâlcea în min. 8 şi 9-7 pentru Bucureşti în minutul 59.

Defensiva oaspeţilor a părut parcă ceva mai bine „înfiptă” pe semicerc şi a transformat mingile recuperate în contraatacuri. Vâlcea a avut totuşi ceva mai multă fantezie în atacul poziţional, în unele momente, Fraga Fernandez şi Liscevic reuşind în două rânduri să-şi suprindă adversarele prin schimbările de direcţie. La pauză s-a plecat cu 10-9 la cabine pentru CSM Bucureşti.

În partea secundă, CSM a preluat iniţiativa. Le-a aşezat pe Cvijic, Pintea, Torstensson şi Perianu în apărare, iar Vâlcea a încercat în zadar să depăşească această apărare. În primă fază, echipa lui Ryde a dat senzaţia că se va desprinde în câştigătoare: 14-11 (min. 42). Sala a simţit însă momentul mai dificil şi a început să transmită energie suplimentară favoritelor, aşa cum a făcut-o în nenumărate rânduri în era ”Oltchim”. Da Silva, Băcăoanu & Co au început să facă o apărare sufocantă pentru CSM, iar rezultatele au venit imediat. Cu Florica explozivă pe contraatac, Vâlcea a restabilit egalitatea în minutul 45 la 14-14, apoi a preluat şi conducerea printr-o reuşită a centrului Fraga Fernandez.

Andrea Lekic a rămas pe bancă în repriza secundă, probabil din motive medicale pentru că altfel ar fi inexplicabil, iar atacul echipei CSM Bucureşti a avut tot mai puţină clarviziune. În orice caz, în ”poziţional” mai mult a pasat decât a atacat poarta. Defensiva gazdelor nu le-a permis interilor Perianu şi Torstensson să se ridice de la sol pentru a trage la poartă, iar acţiuni individuale nu prea a avut cine să şi le asume. Singura soluţie viabilă a rămas doar jocul cu pivotul. Crina Pintea a reuşit să marcheze două goluri în ultimele 10 minute şi să restabilească până la urmă egalitatea la 19-19 în minutul 60. A scos şi eliminate la Marta Lopez.

Florentin Pera a avut însă un ultim as în mânecă, cartonaşul verde de Timeout. L-a luat cu 26 de secunde înainte de final, le-a cerut răbdare elevelor sale, apoi a scos şi portarul. A riscat totul, probabil cu gândul la titlu. Când tabela mai indicau 2-3 secunde, Da Silva a prins momentul şi a tras cât a putut la poartă. Mingea a intrat în plasă, iar reuşita a însemnat şi victoria pentru Vâlcea cu 20-19. Brazilianca a marcat un gol cât un posibil campionat!

SCM Rm. Vâlcea – CSM Bucureşti 20-19 (9-10)

Vâlcea: Ciucă, Dumanska, Batinovic – portari; Da Silva 1, Elghaoui 1, Băcăoanu, Adespii, Lopez 4, Norgaard, Florica 2, Glibko 4, Fernandez 3, Zamfirescu, Liscevic 5, Savu, Gonzalez

CSM: Dedu, Grubisic – portari; Curea 2, Torstensson 2, Lekic 3, Neagu, Cvijic, Perianu 1, Klikovac 1, Constantinescu, Martin 2, Vâlcan, Jipa, Pintea 5, Chiper, Grbic 3

•În etapa a 5-a s-au mai consemnat rezultatele: HC Zalău – Corona 25-28, Minaur – Rapid 37-22, CSM Slatina – Măgura Cisnădie 21-28, AHCM Slobozia – SCM Craiova 23-30

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...