Politică

Eurodeputata Carmen Avram: „Solicit Parlamentului şi Comisiei Europene să ia măsuri mult mai dure pentru salvarea sturionului”

Eurodeputata PSD, Carmen Avram, membră supleantă a Comisiei pentru pescuit a Parlamentului European (PECH), a făcut un apel către Parlamentul şi Comisia Europeană pentru măsuri mult mai dure pentru salvarea sturionului. Intervenţia eurodeputatei a avut loc în plenul Parlamentului European, reunit în această săptămână la Strasbourg.

Conform eurodeputatei Carmen Avram: „În timp ce noi vorbim despre sustenabilitate şi biodiversitate, chiar Europa se confruntă, acum, cu dispariţia unor specii care ar putea fi salvate dacă am lua măsuri urgente.

Una dintre cele mai afectate este sturionul de Dunăre. Pe porţiunea românească a fluviului, acest peşte care a supravieţuit dinozaurilor, dispare acum. El continuă să fie pescuit în mod agresiv de către pescarii ucraineni care nu se supun regulilor Uniunii Europene şi e pus în pericol de schimbările climatice şi de barajele care sunt construite în amonte.

Astfel, din cele 6 specii pe care le-a avut România, 2 au dispărut, iar în cazul celorlalte 4, la ultima numărătoare, exemplarele au înregistrate în numere neaşteptat de mici. De exemplu, la unul dintre tipuri au fost înregistraţi 9 masculi la o numărătoare şi nicio femelă. Deşi există numeroase convenţii europene, ele nu par să funcţioneze, iar pagubele economice şi sociale sunt extrem de mari.

Solicit deci urgent şi Parlamentului şi Comisiei Europene să ia în calcul măsuri mult mai dure pentru salvarea sturionului, finanţare şi soluţii suplimentare pentru perpetuarea acestei specii, înainte de a fi prea târziu.”

Intervenţia eurodeputatei Carmen Avram este disponibilă la acest link: https://youtu.be/UB-AJxk-iSY

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...