Special

Locul doi mondial obţinut de ISU Vâlcea

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “General Magheru” al judeţului Vâlcea au obţinut cea mai bună performanţă a României, aceştia ocupând locul doi la Competiţia Mondială de Salvare desfăşurat în Franţa în perioada 12-15 septembrie. Performanţa a fost înregistrată la proba „acordarea primului ajutor calificat” - scenariu complex, avându-i ca protagonişti pe Plt. maj Cîrciumaru Cristian şi Plt. maj. Petria Rareş.

Aceştia au evoluat alături de echipele de descarcerare şi prim ajutor calificat ale inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă ale judeţelor Călăraşi, Dolj ţi Mureş care au reprezentat România, la Competiţia Mondială de Salvare.

Din 1999, an de an, Competiţia Mondială de Salvare (World Rescue Challenge) a reunit cele mai bune echipe de descarcerare şi prim-ajutor din lume, care provin din ţările membre World Rescue Organization, la care şi România a aderat în urmă cu şase ani.
În cadrul Competiţiei au participat 36 de echipaje de descarcerare şi 34 de echipaje de prim ajutor din 16 ţări de pe 5 continente: Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Brazilia, Columbia, Paraguay, Canada, Franţa, Spania, Portugalia, Germania, Africa de Sud, Noua Zeelandă, România, China şi Luxemburg.

La categoria „descarcerarea din autovehicule”, au intrat în concurs 36 de echipe (formate din şase salvatori), care au avut de parcurs fiecare câte 3 scenarii diferite, respectiv proba rapidă (de 10 minute, cu o singură victimă), proba standard (de 20 minute, cu o singură victimă) şi proba complexă (de 30 minute, cu două victime). Scenariile au fost atent selecţionate de către experţii World Rescue Organisation, şi au testat rapiditatea, îndemânarea, tehnica de descarcerare şi modul în care salvatorii au asistat victimele pe timpul operaţiunilor.

Ce-a de-a doua categorie a competiţiei a fost „acordarea primului ajutor calificat” şi a reunit 34 de echipe (formate din doi paramedici printre aceştia regăsindu-se şi paramedicii din cadrul ISU “General Magheru” al judeţului Vâlcea), care au parcurs proba de traumă standard (timp de 10 minute, cu o victimă) şi proba de traumă complexă (timp de 10 minute, cu două victime). Fiecare echipaj a aplicat manevre salvatoare unor victime implicate în accidente rutiere, incendii, căderi cu parapanta, accidente casnice, agresiuni fizice, plăgi împuşcate sau alte situaţii preluate din viaţa reală.

La toate probele concursului, comisiile de evaluatori au fost formate din specialişti internaţionali în domeniul salvării, fiind verificate în detaliu respectarea procedurilor specifice de intervenţie în aceste situaţii, modul de protejare a victimei, dar şi a salvatorilor, prioritizarea acţiunilor la locul evenimentului, precum şi progresul echipelor faţă de competiţiile anterioare.

Rolul acestor competiţii este de a dezvolta capacitatea de intervenţie, prin învăţarea de noi tehnici şi prezentarea ultimelor tehnologii în domeniu, de a dezvolta lucrul în echipă şi de atenţionare asupra accidentelor rutiere şi a victimelor produse de acestea.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...