Actualitate

13 Septembrie, Ziua Pompierilor din România, sărbătorită şi la Vâlcea

La 13 Septembrie, anul acesta s-au împlinit 171 de ani de când compania de pompieri comandată de căpitanul Pavel Zăgănescu s-a ridicat, cu un curaj exemplar, împotriva trupelor turceşti venite să înăbuşe Revoluţia de la 1848.

În acelaşi timp, s-au împlinit 11 ani de la înfiinţarea Serviciului SMURD în judeţul Vâlcea, componenţă a inspectoratului.

Cu prilejul „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, în data de 13.09.2019, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a organizat o serie de manifestări dedicate acestui moment festiv.

În intervalul orar 09.00 - 15.00, cetăţenii au vizitat atât unitatea din Rm. Vâlcea - Strada Decebal nr. 7, cât şi subunităţile din: Drăgăşani – strada Nucilor nr.1, Brezoi, Govora, Grădiştea şi Măciuca, prilej cu care au aflat detalii cu privire la specificul armei şi a tehnicii din dotare.

La ora 14.00, pe platoul inspectoratului s-a dat startul activităţilor omagiale în cadrul cărora s-a prezentat semnificaţia „Zilei de 13 Septembrie – Ziua Pompierilor din România”, după aceea s-a oficiat o slujbă religioasă pentru eroii pompieri.

După ce au fost transmise mesajele autorităţilor, au fost recompensate cadrele militare, pentru îndeplinirea exemplară a atribuţiilor de serviciu, cu înaintarea la gradul următor, astfel: în gradul de maior: Zoican Marius; în gradul de plutonier adjutant şef: Dobrotă Florin Corneliu; în gradul de plutonier adjutant: Popescu Iulian Romeo, Oprea Teodor Alexandru, Bălă Gheorghe, Dina Marin Laurenţiu,Voinea Petre Marin şi Bereanu Mihai Alin.

De asemenea, au fost distribuite diplome de merite colaboratorilor şi cadrelor militare din componenţa lotului de acordare a primului ajutor calificat ( plutonier major Cîrciumaru Cristian, plutonier major Gavrilei Lucian, plutonier major Petria Rareş şi plutonier adjutant Ciortan Ovidiu).

Au urmat premierile competiţiilor sportive organizate cu ocazia acestei zile festive, astfel:

Campionatul de fotbal – tenis între instituţiile publice
Locul I - Echipa Centrului de Pregătire pentru Geniu ,, PANAIT DONICI”
Locul II – Detaşamentul de Pompieri Râmnicu Vâlcea
Locul III – Detaşamentul de Pompieri Drăgăşani

Campionatul de tenis de masă intern
Locul I – Plt. adj. Popescu Remus
Locul II – Plt.maj. Ciobanu Laurenţiu
Locul III – Plt.maj. Vâlcioiu Marian

Campionatul de tenis intern
Locul I – Plt. adj. Stroe Nicolae
Locul II – Mr. Decu Marian
Locul III – Mr. Urluială Marius

Campionatul de pescuit sportiv intern
Locul I – Plt. maj. Tisanu Marian
Locul II – Plt. maj. Mecu Victor
Locul III – Plt. adj. Ilinca Gheorghe

Nu în ultimul rând sportivul anului 2019 a fost desemnat Plt. maj. Oprea Teodor-Alexandru

Activităţile omagiale au fost încheiate cu defilarea cadrelor prin faţa autorităţilor şi executarea unui exerciţiu demonstrativ de descarcerare şi acordarea primului ajutor calificat.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...