Administraţie

Viitorul este al elevilor curioşi, provocaţi de dascăli dăruiţi

O nouă etapă din viaţă începe astăzi pentru copiii şi nepoţii noştri. Deschiderea anului şcolar, unul dintre momentele speciale din viaţa fiecăruia dintre noi, vine de fiecare dată cu întrebări, emoţii, aşteptări, gânduri de viitor şi speranţe, atât pentru elevi, profesori, cât şi pentru părinţi şi autorităţi. Este momentul în care dascălii au dificila misiunea de a se adapta noilor generaţii, de a şti să le stârnească pasiunea şi curiozitatea pentru tot ce înseamnă ştiinţă, inovaţie, educaţie. Pentru că, aşa cum spunea şi Nicolae Iorga, şcoala cea mai bună e aceea în care înveţi, înainte de toate, a învăţa. Iar modul în care elevii vor face faţă provocărilor unei lumi aflate într-o continuă transformare va reflecta, de fapt, talentul şi dăruirea celor care le sunt călăuze pe drumul cunoaşterii.

Pentru Primăria Craiova şi Consiliul Local, învăţământul este o prioritate prin investiţiile importante pe care le programăm pentru fiecare unitate şcolară, dar şi prin grija cu care premiem de fiecare dată excelenţa în educaţie, oferind recompense celor mai merituoşi dintre elevi şi cadre didactice.

Pentru noul an şcolar 2019 – 2020, colegiile, liceele, şcolile şi grădiniţele din Craiova sunt pregătite să-şi deschidă porţile în cele mai bune condiţii. S-a intervenit în toate unităţile de învăţământ pentru lucrări de reparaţii, întreţinere şi asfaltări baze sportive şi alei pietonale, toate acestea fiind în valoare totală, doar pentru anul 2019, de aproape 5 milioane de lei. Numeroase unităţi de învăţământ craiovean beneficiază, în acest an, de investiţii în derulare în valoare totală de peste 3 milioane de lei şi au fost finalizate, până în septembrie 2019, investiţii în cadrul unităţilor de învăţământ craiovean, finanţate din bugetul local, în valoare de peste 500 de mii lei.

Preocupările municipalităţii de a asigura condiţii cât mai bune pentru desfăşurarea procesului de învăţământ trebuie susţinute şi de spiritul gospodăresc şi grija pentru administrarea unităţilor şcolare de către elevi şi cadre didactice, deopotrivă.

Acum, când ridicăm, din nou, cortina pentru un nou episod din cel mai important spectacol al vieţii, le doresc succes elevilor şi profesorilor şi îi asigur că, întotdeauna, vor găsi un adevărat sprijin în autorităţile locale. Fie ca şcoala să le ofere copiilor cele mai frumoase amintiri, iar cei implicaţi în actul educaţional să ducă mai departe renumele învăţământului craiovean.

Dragi elevi, fiţi curioşi, lăsaţi-vă provocaţi, daţi drumul la imaginaţie. Citiţi astăzi şi creaţi pentru mâine, cunoscându-l foarte bine pe ieri. Acesta să fie motto-ul vostru în fiecare zi din acest an şcolar!

Cu consideraţie,

Mihail GENOIU
Primarul Municipiului Craiova

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...