Actualitate

Dosar penal pentru poliţiştii care s-au ocupat de cazul Alexandrei Măceşanu

Procurorii din Caracal, cei care au intervenit în cazul Alexandrei Măceşanu, le-au deschis dosar penal poliţiştilor care s-au ocupat de caz.

În ultima zi a lunii iulie 2019 a fost înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, ca urmare a sesizării Ministerului Afacerilor Interne – Corpul de Control al Ministrului, un dosar penal în vederea efectuării de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. 1 C.pen., privind modul de acţiune al structurilor M.A.I., în cazul dispariţiei minorei Măceşanu Alexandra Mihaela.

În cursul aceleiaşi zile, Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal a solicitat Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, ca organ ierarhic superior, preluarea acelui dosar penal, având în vedere că şi la nivelul acelei unităţi de parchet se efectuează cercetări de către instituţiile abilitate să apreciez modul de aducere la îndeplinire a atribuţiunilor de serviciu în legătură cu acelaşi eveniment.

Prin ordonanţa din data de 01.08.2019, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a admis cererea şi a dispus preluarea dosarului susindicat, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, urmând, astfel, ca parchetul ierarhic superior să efectueze cercetări sub aspectul infracţiunii de abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 C.pen.

Prin ordonanţa din data de 28.08.2019 Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt şi-a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, având în vedere că pe rolul acelei unităţi de parchet se afla, în lucru, un dosar penal având acelaşi obiect, iar potrivit art. 88 ind. 1 alin. 2 din Lg nr. 304/2004 „Secţia pentru Investigara Infracţiunilor din Justiţie îşi păstrează competenţa de urmărire penală şi în situaţia în care, alături de persoanele prevăzute la alin. 1, sunt cercetate şi alte persoane”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...