Actualitate

ABA OLT: Poluarea de pe pârâul Sâmnic, din zona comunei Budeşti, nu se confirmă

În după-amiaza zilei de 3 septembrie 2019, în jurul orei 17:25, a fost anunţată de către un cetăţean la 112, mortalitate piscicolă pe pârâul Sâmnic, în zona comunei Budeşti, judeţul Vâlcea.

La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai Gărzii de Mediu, ISU şi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea. La o primă evaluare s-a constatat mortalitatea piscicolă (aproximativ 2 kg puieţi), în aval de punctul de lucru DC 29, unde este în desfăşurare execuţia unui pod din beton peste pârâu.

Reprezentantul Sistemului de Gospodărire a Apelor a prelevat probe de apă pentru efectuarea analizelor fizico-chimice, în laboratoarele de Calitate a Apei ale A.B.A. Olt.

Pană la efectuarea şi interpretarea analizelor, directorul Administraţiei Bazinale de Apa Olt (ABA), Ştefan Prală, a trimis din nou, în teren o echipă formată din reprezentanţi ai Inspecţiei Bazinale de Apă Olt (IBA) şi ai Inspecţiei Teritoriale de Apă ( ITA), din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea, pentru monitorizarea situaţiei create în urma mortalităţii piscicole.

Având în vedere valorile indicatorilor de calitatea a apei ce au fost determinate ca urmare a prelevării probei de apă din punctul amonte pod peste pârâu Sâmnic în localitatea Budeşti, judeţul Vâlcea, la data de 03.09.2019, vă comunicăm că apa de suprafaţă se încadrează în clasa a II-a de calitate a apei, conform Ordinului 161/2006 pentru aprobarea Normativului privind clasificarea calităţii apelor de suprafaţă în vederea stabilirii stării ecologice a corpurilor de apă, exceptând indicatorul “materii în suspensie şi pierderilor la calcinare” ce nu este normat în respectivul ordin.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...