Monden

Festivalul “Brâul de aur” de la Bărbăteşti, la cea de-a 48-a ediţie

Festivalul “Brâul de aur” a ajuns la cea de-a XLVIII-a ediţie, iar obiectivele sale fundamentale privind respectarea criteriilor de autenticitate şi specificitate stilistică, atât în dansul popular cât şi în costumele purtate de membrii ansamblurilor folclorice participante, l-au consacrat ca un eveniment cu tradiţie şi consistenţă în peisajul cultural vâlcean.

În ziua sfântă a Naşterii Maicii Domnului, 8 septembrie, Primăria Bărbăteşti vă aşteaptă pentru a petrece o zi în comuniune spirituală şi pentru a vă bucura de frumuseţea portului şi dansului popular din arealul vâlcean.

Manifestările prilejuite de acest eveniment vor începe înaintea prânzului, în jurul orei 11.00. Componenţii celor 12 formaţii de dansuri populare, îmbrăcaţi tradiţional, vor defila prin localitate, iar apoi întreg alaiul se va deplasa către baza sportivă, acolo unde sunt concentrate majoritatea evenimentelor.

Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la căsătorie, 13 cupluri din Bărbăteşti vor primi din partea autorităţilor locale câte o diplomă de merit, o şampanie, dar şi câte un premiu în bani, în valoare de 350 lei.

Pe scena amenajată în satul Bodeşti, comuna Bărbăteşti, vor concerta îndrăgita interpretă Mariana Ionescu Căpitănescu, Marian Medregoniu, Eugenia Filip, Neluţu Achim şi nu numai. De asemenea, pentru cei tineri primarul îl aduce din nou la Bărbăteşti pe Emanuel.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...