Actualitate

Peste 200 de cadeţi turci de la Academia Navală din Istanbul în vizită la Constanţa

Nava de desant turcească TCG „Sançaktar” (L-403) face o escală, în premieră, în portul Constanţa, în perioada 3-6 septembrie. Nava desfăşoară un marş de instrucţie în Marea Neagră şi are la bord 262 de studenţi militari de la academia navală din Istanbul, Turcia. Pe parcursul escalei în România, sunt prevăzute vizite oficiale în structuri ale Forţelor Navale Române, precum şi la Consulatul General al Republicii Turcia de la Constanţa şi la autorităţile publice locale constănţene.

Miercuri, 4 septembrie, militarii turci vor depune coroane de flori la Cimitirul Turcesc din Slobozia, iar vineri, 6 septembrie, nava turcească TCG „Sançaktar” şi corveta „Contraamiral Horia Macellariu" vor executa o serie de activităţi de instruire comune pe mare, cu scopul de a consolida nivelul de interoperabilitate la nivel tactic.

Vizita contribuie la dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre Forţele Navale Române şi Forţele Navale ale Turciei, la creşterea încrederii între aliaţi, la întărirea securităţii în zona Mării Negre, precum şi la dezvoltarea cooperării în domeniul învăţământului militar de marină din cele două ţări.

Publicul poate vizita joi, 5 septembrie, între orele 14:00 - 17:00, nava TCG „Sançaktar”, care se află acostată la Terminalul Pasagere.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...