Actualitate

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, în vizită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii s-a întâlnit astăzi cu şefii de secţie şi echipa de conducere a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova.

„Lipsa de comunicare dintre partea medicală şi cea administrativă, lipsa de disciplină şi de organizare, proceduri greoaie fac ca această unitate sanitară să ţină prima pagina a ziarelor. Au fost cazuri care nu fac cinste acestei zone. Oltenia şi locuitorii Craiovei merită un altfel de spital”, a declarat ministrul Sănătăţii.

De-a lungul timpului, Ministerul Sănătăţii a trimis mai multe echipe de control la această unitate.

„Am prezentat rezultatele acestor controale în faţa şefilor de secţie. Am discutat despre programul de oncologie şi cardiologie, despre tromboliza. Scopul nostru nu este să „tăiem capete”, să schimbăm manageri sau directori medicali. Dar vreau ca pacienţii de aici să beneficieze de asistenţă medicală pentru că merită şi pentru că aici sunt medici foarte bine pregătiţi profesional”, a declarat ministrul Sănătăţii.

În urma discuţiilor, Sorina Pintea a luat decizia ca şeful Corpului de Control din cadrul Ministerului Sănătăţii să realizeze împreună cu o echipa o analiză asupra modului în care trebuie reorganizată unitatea în vederea eficientizării.
Anul acesta, Ministerul Sănătăţii a alocat 20 milioane de lei spitalului pentru achiziţia de aparatură medicală. Ministrul Sănătăţii a verificat cum au fost cheltuite aceste fonduri.

”Din păcate execuţia bugetară la ora aceasta este de doar 10%. Nu este normal ca din 3 aparate Computer Tomograf să nu funcţioneze niciunul. Craiova nu are citostatice care se găsesc în alte oraşe mai mici deoarece achiziţiile nu se fac la timp, termenele de livrare sunt 5 zile în loc de 72 de ore, sunt sincope în aprovizionare fără ca nimeni să răspundă. Trebuie o analiză şi a resursei umane şi a modului în care sunt scoase posturile la concurs”, a mai spus ministrul.

Există şi vesti bune. În luna octombrie se va pune în funcţiune aparatura medicală din secţia de radioterapie achiziţionată prin programul finanţat de Banca Mondială.

Ministrul Sănătăţii va reveni în Craiova peste o lună.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...