Administraţie

Duminică, 01 septembrie, zi de sărbătoare la Stoileşti

A devenit deja o tradiţie ca, an de an, „Ziua comunei Stoileşti” să fie evenimentul mult aşteptat de localnici, dar şi de cetăţenii din localităţile învecinate, care vin cu drag şi voie bună să ia parte şi să se bucure de activităţile dedicate acestei sărbători câmpeneşti.
Astfel, duminică, 01 septembrie, Primăria Stoileşti a organizat „Ziua comunei Stoileşti”. În cadrul evenimentului, pe scena amenajată la târgul săptămânal din punctul Baia au susţinut un concert de zile mari Gelu Voican, Emilia Dorobanţu, Maria Militaru şi trupa de dans “ANNE MARY”.

462 de ani de atestare documentară a comunei Stoileşti

“Serbăm 462 de ani de atestare documentară într-un eveniment căruia de câţiva ani îi spunem ziua comunei. Dar, la noi obiceiul este vechi, nimeni nu ştie exact de câţi ani, de când eram eu copil în ultimul sfârşit de săptămână a lunii august ne adunam aici cu toţii la un bâlci, la un mic, o bere, cei mici la joacă şi cei adulţi la socializare şi la horă. Este sărbătoarea noastră şi ne bucurăm de oaspeţii care vin mereu”, spune primarul Forin Ionescu.

Au fost premiate echipele participante la tradiţionala competiţie de fotbal între sate numită acum “Cupa Stoileşti” cu echipament sportiv. Primăria a recompensat cu diplome şi bani şi cele 11 cupluri care au împlinit în acest an 50 de ani de căsnicie.

“Comuna Stoileşti, cea mai frumoasă comună din judeţul Vâlcea. De ce spun acest lucru? Pentru că aici m-am născut, am crescut, copilărit şi aici trăiesc persoanele pe care le respect, iubesc şi cărora le datorez ceea ce sunt astăzi, părinţii mei. Duminică, la ceas de sărbătoare pentru comunitatea din Stoileşti, am avut deosebita plăcere ca împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu să fim alături de oamenii minunaţi din localitatea mea natală. Îi mulţumesc primarului Ionescu Florin pentru invitaţie. Cred că cel mai frumos lucru în viată este să nu uiţi de unde ai plecat şi să fii ori de câte ori poţi alături de persoanele dragi sufletului. Asta am simţit când mi-am revăzut profesorii, prietenii din copilărie şi oamenii alături de care am crescut. Astfel de momente ne ajută să ne regăsim, chiar şi pentru câteva momente şi să ne aducem aminte cu drag de zilele petrecute pe aceste meleaguri. Sunt şi voi fi alături întotdeauna de consătenii mei, îmi voi duce la îndeplinire toate promisiunile făcute. Sunt dator acestor oameni minunaţi pe care îi respect şi apreciez. Felicit modul exemplar de organizare al evenimentului! Îl felicit pe primarul Ionescu Florin, pentru că este aproape de comunitate şi pentru tot ce a realizat în comuna noastră! La mulţi ani, oameni buni şi frumoşi din comuna Stoileşti!”, a precizat şi deputatul Eugen Neaţă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...