Monden

Teatrul Anton Pann îşi va deschide noua stagiune

Iubitorii de teatru din Râmnicu Vâlcea se pot bucura din toamnă, o dată cu începerea noii stagiunii a Teatrului Anton Pann, de noi spectacole în care s-au investit zeci de ore de repetitii. În decursul acestei vacanţe la Teatrul Anton Pann dramaturgia românească şi spectacolele pentru cei mici au avut prioritate. Patru premiere sunt aproape de finalizare, iar cei de aici se pregătesc pentru organizarea unui prim festival în care sunt incluse cele mai bune producţii de teatru realizate în 2018, dedicate celebrării Centenarului, şi nu numai. Versus- Showcase Centenar se va numi festivalul care se va desfăşura la Teatrul Anton Pann, în perioada 18-25 septembrie, dar despre acest festival vom vorbi în apropierea evenimentului.
O preocupare constantă a Teatrului Anton Pann, o dată cu deschiderea anului şcolar, este aceea de a include în repertoriul teatului şi spectacole pentru copii. Spectacolele adresate copiilor de vârstă foarte mică (1-3 ani) sunt special gândite, fiecare spectacol dedicat lor reprezintă o adevărată aventură. Cu puterea imaginaţiei ei vor afla poveşti despre curaj, prietenie, curajul de a de a descoperi lumea.
14 septembrie este ziua cand se dă startul unei noi stagiuni. Holurile Teatrului Anton Pann vor răsuna din nou de glasurile celor mici care, curioşi, împreună cu părinţii lor, cu bunicii, vin să vadă noile montări. Diana Ligi, o tânără absolventă a UNATC Bucureşti, propune publicului tânăr spectacolul ”Firul de Aur”. Un nume de regizor tânăr în care teatrul şi-a pus speranţa.
”Mă numesc Diana Ligi, am 26 de ani şi sunt regizor de teatru. Sunt la prima colaborare în acest teatru şi odată cu ea sunt şi la primul spectacol pentru copii. Am crescut prin teatrele din Botoşani, iar apoi mi-am continuat studiile la U.N.A.T.C. „I. L. Caragiale”, Bucureşti. Pasiunea pentru teatru a apărut de când eram copil, iar acum mă bucur mult că am avut ocazia să fac o punte între viaţa adultă şi copilărie. Spun asta pentru că am încercat să mă gândesc la ce ar fi benefic pentru copii să reţină şi ce i-ar ajuta după un spectacol, iar eu consider că la vârstele copilăriei, pe lângă o poveste frumoasă, e nevoie şi de un mesaj. Acest spectacol este despre încredere şi perseverenţă, dar şi despre respectarea cuvântului dat. „Firul de Aur”, de Sabina Balan este atât un basm, cât şi o lecţie la care sunt aşteptaţi şi copiii şi părinţii.”
Acesta este un prim spectacol, premieră, care deschide stagiunea 2019-2020, în data de 14 septembrie, ora 11.30, Sala Studio a Teatrului Anton Pann. Despre celelalte premiere cu detalii vom reveni în curând.
Din 14 septembrie vă aşteptăm la teatru, Teatrul Anton Pann v-a pregătit numeroase surprize.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...