Sport

Handbal feminin, Liga Florilor, SCM Râmnicu Vâlcea - HC Dunărea Brăila 24-18 (13-7)

SCM Râmnicu Vâlcea, start cu dreptul în Liga Florilor!

Campioana SCM Rm. Vâlcea a debutat cu victorie, pe teren propriu, dar Dunărea Brăila şi-a arătat clar intenţiile din acest sezon, punându-i multe probleme.

Liga Naţională feminină a debutat sub cele mai bune auspicii. În prima etapă, două rezultate de egalitate, în urma unor meciuri de mare luptă, dar şi două victorii clare ale favoritelor.

Campioana SCM Rm. Vâlcea a câştigat prima partidă de pe teren propriu. Echipa lui Forentin Pera şi-a regăsit forţa din apărare, arma letală cu care a răspus CSM Bucureşti în ediţia trecută! Portarul croat Marta Batinovici, fostă câştigătoare de Liga Campionilor cu Buducnost, a făcut spectacol între buturi.

Vâlcea şi-a regăsit strălucirea odată cu reintrarea Aliciei Fraga Fernandez, iberica considerată MVP-ul Ligii Florilor în campionatul trecut. Daneza Ann Grete Nordaard, profesoara de matematică, a fost golgeterul partidei, cu 6 reuşite. Tot nordica a marcat şi golul meciului, o aruncare "cotită" dintr-un unghi imposibil.

Brăila nu a fost însă deloc o victimă sigură. Echipa lui Aurelian Roşca nu a avut însă constanţă, ridicându-se doar pe alocuri la valoarea adversarei. Portarul Elena Şerban a avut şi ea o prestaţie senzaţională, cu cele 10 parade. S-a terminat 24-18, o primă victorie pentru Vâlcea, care încă îşi pune la punct mecanismele. Brăila se anunţă o nucă tare, mai ales pe teren propriu!

SCM Rm. Vâlcea 24
Ciucă (2 intervenţii), Barinovici (14 intervenţii), Dumanska - Da Silva, Gonzales 4, Băcăoanu 1, Fraga 4, Norgaard 6, M. Lopez 3, Glibko 3, Zamfirescu, Liscevici 1, Elghaoui 2, Florica, Badea. Antrenor: Florentin Pera

Dunărea Brăila 18
Şerban (10 intervenţii), Razum, Dobre - Dmitrovici 3, Udriştoiu 2, Dache 4, Tiron 3, Safta 2, Krnici, Vâtu 2, Manea, Axinte, Epureanu, Coteţ 1, C. Preda, Ichim 1. Antrenor: Aurelian Roşca

Minaur Baia Mare-Măgura Cisnădie 25-25
AHCM Slobozia-CSM Slatina 25-25

Început ruşinos de campionat pentru CSM Bucureşti!

CSM Bucureşti a debutat cu stângul în noul sezon al Ligii Naţionale. Vicecampioana a pierdut duminică la Zalău, scor 25-24.

La pauză, scorul a fost egal: 13-13. Gazdele de la HC Zalău s-au desprins după pauză şi au triumfat la limită, scor 25-24.

HC Zalău n-a mai învins CSM Bucureşti din noiembrie 2013, când se impunea cu 24-22. De atunci şi până astăzi, CSM avea o serie de 13 victorii consecutive. Înaintea meciului, HC Zalău avea o cotă de 14 la casele de pariuri pentru un eventual succes.

Eşecul vine după ce vicecampioana României a câştigat Supercupa în startul sezonului. "Tigroaicele" au răpus SCM Rm. Vâlcea în lupta pentru primul trofeu al stagiunii. Acum însă au cedat la Zalău, în timp ce Vâlcea a câştigat clar cu Dunărea Brăila, scor 24-18.

Etapa a I-a, Rezultate

SCM Ramnicu Valcea - Dunarea Braila 24:18 (13:7)
HC Zalau - CSM Bucuresti 25:24 (13:13)
Gloria Bistrita - SCM Craiova 22:24 (10:11)
Gloria Buzau - Cluj Napoca 32:22 (16:9)
Rapid Bucuresti - Corona Brasov 20:30 (9:14)
AHCM Slobozia - CSM Slatina 25:25 (9:12)
Minaur Baia Mare - Magura Cisnadie 25:25 (11:12)


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...