Inedit

Un vâlcean, numit Delegatul de Tineret al României la ONU

Vineri, 23 august, a avut loc la sediul Ministerului Tineretului şi Sportului, dezbaterea finală a selecţiei delegaţilor de tineret ai României la Naţiunile Unite 2019-2020.

După două zile de probe, cei de doi candidaţi care vor prelua mandatul de delegaţi de tineret sunt Teodor Cristian Blidaru şi Linh Pham. Teodor este din Râmnicu Vâlcea şi absolvent al Colegiului Naţional de Informatică “Matei Basarab”, actualmente student în anul 5 al Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" şi Preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România.

Acest program este derulat în parteneriat de Ministerul Tineretului şi Sportului şi Ministerului Afacerilor Externe. Din juriu au facut parte reprezentanţi din partea celor două ministere, precum şi din partea UNHCR Romania, actualilor delegaţi şi foştilor delegaţi.

"La începutul anilor de liceu, mi-am început activitatea de voluntariat în Rm. Vâlcea, în cadrul clubului Interact şi consiliului elevilor din CNI Matei Basarab. Activitatea la nivel local a fost o experienţă formatoare, care mi-a clădit principii solide de viaţă. Îmi doresc acum, în calitate de delegat, să ofer înapoi oraşului, contribuind la comunitatea de tineret din Vâlcea. După anii de reprezentare a tinerilor şi activitate de voluntariat, acest program vine ca o onoare pentru mine, dar şi responsabilitate enormă pentru a duce vocea tinerilor la un alt nivel. În acest an, ca Delegat de Tineret la ONU, îmi doresc să fiu un liant între tinerii din România şi Organizaţia Naţiunilor Unite, precum şi factorii decizionali din România. Trăim în vremurile cu cel mai mare procent de tineri din istorie. E momentul să ne facem auziţi şi să contribuim activ la schimbările din jurul nostru! Câteva priorităţi pe care eu şi colega mea, Linh, le vom lua în considerare pentru acest mandat sunt sănătatea mintală a tinerilor, modificările climatice, educaţia şi implicarea civică tinerilor", a declarat Teodor Cristian Blidaru.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...