Administraţie

Primăria Stoileşti-Vâlcea caută noi surse de finanţare pentru continuarea lucrărilor de asfaltare

Florin Ionescu, primarul comunei Stoileşti, vrea să crească procentajul de drumuri de interes local asfaltate cu încă 10-15%. Pentru asta, alesul susţine că ţinteşte drept surse de finanţare pentru documentaţiile deja întocmite de angajaţii administraţiei locale în special fondurile guvernamentale, Fondul Suveran de Dezvoltare sau OG 114, dar şi fondurile europene.
“În maxim doi ani, îmi doresc foarte mult să reuşim modernizarea a cel puţin 20-25 de kilometri de drumuri. Pe termen mai lung, sperăm să reuşim mai mult de 52 de kilometri, dar acolo avem în vedere şi investiţiile ce pot fi acoperite financiar din fonduri europene”, explică Florin Ionescu.
În prezent aproximativ 16% din cei 216 km de reţea rutieră a localităţii vâlcene sunt asfaltate. Poate părea puţin, dar cei 35 de kilometri pe care administraţia locală condusă de primarul Florin Ionescu a reuşit să-i modernizeze, în mare parte în ultimii trei ani, reprezintă totuşi o performanţă pentru o comună cu 13 sate răsfirate peste dealuri, la distanţe destul de mari, care nu avea drum asfaltat până nu demult, reprezintă totuşi o performanţă notabilă.
Cu economiile de la bugetul local au fost asigurate numeroase investiţii curente, cum ar fi refacerea altor drumuri de interes local, lucrări la care s-a dovedit foarte util şi buldoexcavatorul achiziţionat recent de primărie. Toate astea după ce, în primul mandat, au fost reabilitate toate şcolile din localitate, construit un dispensar modern şi reabilitate celelalte două, montate centrale termice la toate bisericile, construite şapte poduri şi introdusă reţea de alimentare cu apă pe o lungime de 20 de kilometri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...