Actualitate

S-a semnat Acordul de parteneriat între Consiliul Judeţean Vâlcea şi Primăria Bălceşti pentru reînfiinţarea spitalului din Bălceşti

Astăzi, 21 august 2019, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a semnat, alături de primarul Constantin Aleca, un Acord de Parteneriat în vederea implementării investiţiei „Reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Spitalului orăşenesc Bălceşti, judeţul Vâlcea”. În cadrul parteneriatului, Consiliul Judeţean Vâlcea va aloca şi suma de 276.224 mii lei, necesară realizării studiilor preliminare predării amplasamentului.

„Astăzi, împreună cu primarul Constantin Aleca, facem o reparaţie istorică pentru vâlceni, o lovitură care s-a dat în 2011. După lungi căutări de soluţii pe care le-am putea aplica pentru redeschiderea spitalului din Bălceşti, am promis şi ne ţinem de cuvânt, pentru că noi facem politica oamenilor, a sudului judeţului Vâlcea şi astăzi, semnăm Acordul prin care banii pentru redeschiderea spitalului au fost alocaţi de Consiliul Judeţean. Este vorba despre banii pentru tot ceea ce înseamnă paşii iniţiali ai investiţiei”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu.

„Iată că a venit şi momentul ca primii paşi să fie făcuţi, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Rădulescu, spre bucuria locuitorilor din zona Bălceşti. Este vorba despre 50.000 de oameni care au fost deserviţi de fostul spital Bălceşti, desfiinţat cu o mare nedreptate, în urmă cu opt ani. Am păşit pe acest drum împreună cu domnul preşedinte, suntem pe calea cea bună şi bucuria va fi de partea cetăţenilor oraşului Bălceşti, care vor fi trataţi „acasă”, aşa cum îşi doresc”, a precizat şi primarul oraşului Bălceşti, Constantin Aleca.

Proiectul, a cărui valoare se ridică la aproximativ 2 milioane de euro, se va realiza prin Compania Naţională de Investiţii. Realizarea investiţiei este una absolut necesară pentru vâlcenii din sudul judeţului, având în vedere că singura unitate sanitară a fost închisă în 2011. Pe de altă parte, redeschiderea spitalului va contribui la evitarea supraaglomerării secţiilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, prin reducerea numărului de pacienţi care provin din sudul judeţului.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...