Monden

Adormirea Maicii Domnului!

Gigi Becali s-a recules la Mănăstirea Frăsinei din Vâlcea

Finanţatorul echipei FCSB a participat joi, 15 august, la Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată la singura mănăstire ortodoxă în care nu au voie să intre persoanele de sex feminin

Mănăstirea Frăsinei a avut oaspeţi de seamă la Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată de un sobor de preoţi, joi, 15 august 2019, când Biserica Ortodoxă sărbătoreşte cel mai mare Praznic Împărătesc al Maicii Domnului nostru Iisus Hristos.

Gigi Becali, latifundiarul din Pipera, finanţatorul echipei FCSB, a ajuns joi în comuna vâlceană Muereasca pentru a se reculege la Mănăstirea Frăsinei.

Becali a participat la Sfânta Liturghie Arhierească (Adormirea Maicii Domnului) de la Mănăstirea Frăsinei, la această mare sărbătoare creştinească luând parte sute de credincioşi din judeţul Vâlcea şi din ţară. Latifundiarul din Pipera a avut o prezenţă destul de discretă, participând la slujbă în genunchi, fără un alai numeros sau bodyguarzi.

Acesta este cea de-a doua mănăstire din Vâlcea unde Gigi Becali se reculege anul acesta, după ce în ianuarie latifundiarul din Pipera a aterizat cu elicopterul în comuna vâlceană Bărbăteşti, pentru a se reculege la Mănăstirea Pătrunsa.

Biserica Mănăstirii Frăsinei, zisă şi Biserica Mare, având hramul „Adormirea Maicii Domnului”, cu întreg ansamblul de clădiri, în formă de cetate, este ctitoria Sfântului Calinic de la Cernica, episcopul Râmnicului, care a construit-o între anii 1860-1863, an în care o şi sfinţeşte. Pictura, făcută în ulei de pictorul ardelean Mişu Pop, în stilul lui Tattarăscu, a fost restaurată în anul 1968 de pictorul Aritium Avachian. Această biserică este monument istoric.

Mănăstirea Frăsinei, situată în localitatea Muereasca, din judeţul Vâlcea, a fost inclusă pe Lista monumentelor istorice din judeţul Vâlcea încă din anul 1955, la categoria A, de importanţă naţională.

Mănăstirea Frăsinei, biserica în care nu au voie femeile

Mănăstirea Frăsinei este singura mănăstire ortodoxă în care nu au voie să intre persoanele de sex feminin. În perioada comunistă această interdicţie a fost ridicată. În august 2013, Veronica Bulai, mama Monicăi Gabor ar fi înnoptat în această mănăstire, iar a doua zi a murit. Preoţii din zonă afirmă că nicio femeie care a intrat în mănăstire nu a scăpat nepedepsită.

Adormirea Maicii Domnului (Sfânta Maria Mare) este una dintre cele mai importante sărbători creştine, iar, pentru români, este şi ocrotitoarea marinarilor, pe 15 august fiind organizate în mai multe oraşe procesiuni cu icoane şi pelerinaje, dar şi manifestări artistice. Biserica Ortodoxă marchează, pe 15 august, Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare numită în popor şi Uspenia (termenul slav) şi Sfânta Maria Mare. Adormirea Maicii Domnului este cea mai veche sărbătoare închinată Sfintei Fecioare Maria, dar mărturii despre existenţa ei nu există decât începând din secolul al V-lea, când cultul Maicii Domnului începe să se dezvolte foarte mult, mai ales după Sinodul IV Ecumenic, care a hotărât că Maica Domnului este Născătoare de Dumnezeu.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...