Economic

Leonardo Badea: ASF sprijină dezvoltarea tehnologiilor moderne pe piaţa financiară

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a lansat astăzi 14 august 2019, pe www.asfromania.ro, proiectul FinTech Hub prin intermediul căruia a fost creat cadrul instituţional pentru dialog cu societăţile ce dezvoltă soluţii FinTech (inovaţie tehnologică în domeniul serviciilor financiare) ce pot fi aplicate pe oricare dintre pieţele reglementate şi supravegheate de Autoritate.

Iniţiativa ASF sprijină astfel dezvoltarea tehnologiilor moderne pe piaţa financiară şi în acelaşi timp urmăreşte menţinerea încrederii consumatorilor în utilizarea serviciilor financiare şi asigurarea unui nivel adecvat de protecţie a acestora.

“Ne dorim ca entităţile din piaţă, dar şi alţi antreprenori, indiferent că sunt din domeniul financiar sau nu, să aibă o interacţiune eficientă în relaţia cu ASF, astfel încât să încurajăm dezvoltarea de noi soluţii inovatoare în domeniul financiar. Cu siguranţă acestea generează oportunităţi şi beneficii pentru toate părţile implicate, dar este foarte important să nu pierdem din vedere şi tipurile noi de riscuri care pot apărea şi modalităţile de gestionare a acestora”, a declarat Preşedintele ASF, domnul Leonardo Badea.

FinTech Hub pune bazele dezvoltării unei modalităţi de comunicare şi colaborare eficientă, prin care atât Autoritatea, cât şi entităţile reglementate şi/sau alte societăţi interesate să înţeleagă mai bine oportunităţile şi riscurile generate de FinTech.

Scopul acestui Hub este de a crea o primă legătură între ASF şi societăţile ce dezvoltă noi modele de afaceri, aplicaţii, procese sau produse care au un efect direct asupra furnizării de servicii financiare şi de a facilita interacţiunea cu Autoritatea.
Prin intermediul FinTech Hub, ASF pune la dispoziţia companiilor care intenţionează să dezvolte produse sau servicii financiare nebancare considerate, conform unor criterii generale prestabilite, ca aparţinând inovaţiei financiare, mai multe facilităţi, dintre care menţionăm:

· un punct unic de contact la nivelul ASF ( fintechhub@asfromania.ro );
· o echipă dedicată acestui proiect a cărei experienţă acoperă pieţele supravegheate de ASF;
· sprijin pentru identificarea legislaţiei aplicabile entităţilor/societăţilor incidente produsului FinTech propus;
· îndrumare privind aşteptările ASF referitoare la aspecte ce ţin de supravegherea activităţii care ar urma să fie desfăşurată pornind de la soluţia financiară inovatoare oferită.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...