Actualitate

Şcolile din nordul judeţului, în atenţia deputatului Cristian Buican

Candidaţii Uniunii Social Liberale pentru alegerile parlamentare, deputatul Cristian Buican, şi Remus Daniel Niţu, candidat pe colegiul senatorial Nord, au participat la o întâlnire în Călimăneşti, unde au fost invitaţi toţi directorii de şcoli din nordul judeţului Vâlcea.

Împreună cu Stelian Fedorca, secretar de stat al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi cu Florin Smeureanu, Inspectorul General al ISJ Vâlcea, deputatul Cristian Buican a ascultat şi şi-a trecut în agendă problemele cu care se confruntă unităţile din învăţământ din toate localităţile colegiului Nord.

Directorii prezenţi la această întâlnire de lucru i-au mulţumit deputatului Cristian Buican pentru implicarea şi devotamentul de care a dat dovadă în ultimii patru ani în susţinerea cadrelor didactice. Preşedintele PNL Vâlcea a primit de asemenea aprecieri şi pentru perioada 2007-2008, în care a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, atunci când majoritatea şcolilor din judeţ au fost modernizate şi reabilitate. Reprezentanţii şcolilor au luat cuvântul şi şi-au exprimat opiniile, atât în legătură cu modificările legislative ce trebuie aduse Legii Învăţământului, cât şi legat de necesităţile pe care le au şcolile şi grădiniţele pe care le conduc.

Deputatul Cristian Buican a promis că, împreună cu Stelian Fedorca, secretarul de Stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, va găsi soluţiile necesare pentru rezolvarea acestora. Printre cele mai urgente probleme se numără finanţarea investiţiei la liceul din Călimăneşti, dotarea cu autobuz a liceului din Brezoi, alocarea de fonduri pentru reparaţia şcolii din Câinenii Mari, construcţia sălilor de sport la Voineasa şi la Bujoreni, dotarea şcolilor din Poiana şi Spinu din Perişani, din Balota, comuna Racoviţa, cu centrale termice, dotarea cu calculatoare a tuturor unităţilor de învăţământ ce nu beneficiază de astfel de echipamente, precum şi construcţia unui grup sanitar la şcoala din Olteni şi a extinderii şcolii din Lunca, localitatea Bujoreni. Cadrele didactice au discutat cu deputatul Cristian Buican despre unele modificări ce trebuie aduse Legii Învăţământului, precum introducerea Bacalaureatului profesional, decontarea transportului pentru elevi, adoptarea cât mai urgentă a tuturor metodologiilor la Legea Învăţământului sau deblocarea posturilor personalului auxiliar (fochişti, şoferi, personal de întreţinere etc).

”De 6 ani, de când ocup funcţii administrative sau legislative am încercat să sprijin cadrele didactice şi să asigur condiţii şi dotări moderne elevilor. Cred că statul trebuie să dea o mai mare importanţă învăţământului, nu doar prin suplimentarea alocărilor bugetare, ci şi prin asigurarea unui statut special profesorilor şi dascălilor. Provenind din sistem, ca profesor de matematică, ştiu foarte bine nevoile şi problemele cu care se confruntă oamenii din acest domeniu şi mă bucur că astăzi a fost prezent şi prietenul meu Stelian Fedorca, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Educaţiei, omul care ne poate ajuta foarte mult în rezolvarea problemelor expuse de către colegii mei profesori, prezenţi astăzi aici”, a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...