Sport

Transfer de marcă pentru SCM Rm. Vâlcea! Campioana României aduce o jucătoare de top mondial pe postul ei

Ann Grete Norgaard a părăsit Viborg şi vine în România pentru a juca la SCM Rm. Vâlcea, anunţă TV2 Sport din Danemarca. Extrema stângă va acoperi practic plecarea Anei Maria Iuganu la Gloria Buzău.

SCM Rm. Vâlcea nu a avut în plan neapărat să mai transfere în această perioadă, dar după ce Ana Maria Iuganu-Popa a cerut insistent să fie lăsată să pleace la Gloria Buzău a fost nevoită să se reorienteze. Şi pentru că în ţară soluţiile au fost inexistente la această oră, raportat la ambiţiile clubului, campioana României s-a orientat în afară. Condiţie obligatorie, noua achiziţie să fie în criteriile de valoare impuse de FR de Handbal, adică o jucătoare ca să fi fost în Top 10 la un turneu final sau în semifinalele Ligii Campionilor sau în semifinalele Cupei EHF în ultimii 2 ani. Astfel, Vâlcea a ajuns în Danemarca şi a pus ochii pe Ann Grete Nørgaard (36 ani), de la Viborg.

Extrema stângă are în spate un CV important, a câştigat inclusiv Liga Campionilor cu Viborg în 2006, pe când avea 23 de ani. Norgaard a participat şi la mai multe turnee finale cu Danemarca, reuşind să obţină şi o medalie de bronz la Mondialul din 2013.

În general, jucătoarele nordice sunt printre cele mai bune din lume pe posturile de extremă, este şi motivul pentru care Vâlcea a „ajuns” în Danemarca.

Ann Grete Nørgaard se va afla la prima experienţă în afara Danemacei, iar campioana României va plăti o taxă de transfer, după cum mai spune TV2 Sport. Jucătoarea este aşteptată în această după-amiază în România.

SCM Rm. Vâlcea va juca în Liga Campiionilor în toamnă, iar echipa arată din ce în ce mai bine la prima vedere.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...