Monden

Teatru de vară la ţară, pentru prima dată la Pietrari

Celebra satiră comică „Doctor fără voie” de Molière – Joi, 11 iulie de la ora 21.30, la „Castel”, adică în curte la Jana lu’ Cîrstei

În fiecare vară, o trupă formată din actori profesionişti traversează ţara în lung şi-n lat aducând magia teatrului în cele mai neaşteptate locuri. Şurile şi curţile sătenilor, grădinile şi parcurile de vară devin pentru o seară săli de spectacol. Iniţiat în anul 2013 la iniţiativa regizorului Victor Olăhuţ, proiectul a fost prezent până acum în 49 de localităţi – sate, comune şi oraşe din România. S-au jucat, cu titlu gratuit, mai bine de 70 de spectacole pentru mii de spectatori care au văzut pentru prima dată chiar în sânul comunităţii lor piese de teatru clasice sau contemporane.

Judeţul Vâlcea s-a dovedit de-a lungul timpului o gazdă primitoare pentru proiectul nostru. Caravana „Cultură’n Şură” a mai fost prezentă până acum în curte la nea Miti din Titeşti precum şi în grădina casei Dinulescu-Zimbru din Vaideeni. Prin intermediul EduCab şi al partenerilor noştri locali, primăria şi biblioteca din comună, aduce teatrul profesionist pentru prima dată în comuna Pietrari.

Actorii Marin Grigore, Ioana Rufu, Marius Costache, Iulian Gliţă, Bogdan Costea, Lavinia Cosma şi Florentina Năstase dau viaţă personajelor din celebra satiră comică „Doctor fără voie” de Molière în regia lui Victor Olăhuţ. Spectacolul este o reinterpretare modernă a piesei clasice, în care se caută răspunsul la întrebarea: „În ce măsură haina îl face pe om? (sau, în cazul nostru – halatul pe medic?)” Spectacolul a fost premiat în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru „Atelier” ediţia 2018.

Vă aşteptăm, aşadar, joi, 11 iulie de la ora 21.30 la „Castel”, adică în curte la Jana lu’ Cîrstei din Pietrari, pentru a urmări împreună cu spectatorii din sat o comedie apreciată atât de publicul larg cât şi de cel de specialitate. În timpul zilei, actorii trupei vor susţine un atelier de teatru pentru copii, cu participarea gratuită.

Programul caravanei poate fi urmărit pe site-ul www.culturansura.ro şi pe pagina de facebook/culturansura.

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Parteneri: EduCab România, Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, Teatrul Podul, Tur Cento Trans, S.C. Prutul S.A., ArkMedia Advertising, Primăriile comunelor Pietrari, Slimnic, Arpaşu de Jos, Biblioteca ASTRA Sibiu, Biblioteca Pietrari

Partener media: Radio România Cultural

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.”

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...