Sub Lupă

Fratele lui Bercea Mondial, reţinut pentru ţepuirea unor primării din Dolj

Ruda infractorului din Olt executa silit administraţiile locale prin întocmirea unor facturi false

Trei persoane au fost reţinute de poliţiştii doljeni sub acuzaţia de a fi înşelat şi executat silit şase primării din judeţ prin emiterea unor facturi false. Fratele lui Bercea Mondial, Vasile Anghel, zis Amar Generalu, este una din cele trei persoane ridicate de anchetatori în urma unor percheziţii făcute în localitatea Drăgăneşti din judeţul Olt. Alături de fratele lui Bercea, au mai fost ridicate alte două persoane, toţi fiind suspectaţi de înşelăciune şi fals.

S-a îmbolnăvit subit

Cei trei au fost duşi la audieri la Poliţia Dolj. În momentul în care a ajuns la sediul Poliţiei, Vasile Anghel, zis Amar Generalu, fratele lui Bercea Mondial, a spus că are probleme de sănătate, iar când au început audierile el a susţinut că îi este rău şi că are nevoie să fie dus la spital. Conform anchetatorilor, cele trei persoane întocmeau facturi, contracte şi devize de plată false, iar cu acestea mergeau la instanţe şi cereau executarea silită a unor primării pe motiv că le-au livrat diverse mărfuri care nu le-au fost achitate. Ei declarau la instanţe că au livrat primăriilor pubele sau obiecte pentru locurile de joacă. „Din cercetările poliţiştilor craioveni, s-a stabilit că suspecţii, prin folosirea de documente false (facturi, contracte, devize de plată), au obţinut hotărâri judecătoreşti împotriva mai multor primării din judeţul Dolj pe care le-au investit cu formulă executorie. Astfel, în baza hotărârilor au fost demarate procedurile de executare silită dispunându-se poprirea conturilor instituţiilor păgubite, până în acest moment fiind identificate şase primării din judeţul Dolj”, a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt la Poliţiei Dolj.

Reuniune de familie

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost arestat preventiv în 20 februarie 2011, într-un dosar în care era cercetat pentru tentativă de omor, după ce şi-a înjunghiat nepotul. Bercea Mondial a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare, fiul lui a primit şapte ani de închisoare, iar soţia lui Anghel Sandu a fost condamnată la trei ani cu suspendare. Vasile Anghel urmează a fi prezentat de asemenea instanţei de judecată cu propunereade arest preventiv până la soluţionarea cazului. Familia Anghel a intrat în atenţia presei după ce în februarie 2010, Mircea Băsescu, fratele şefului statului, a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial, ceremonia având loc la o biserică de cartier din Constanţa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...