Sub Lupă

Lupulescu, arest preventiv pentru 20 de zile

Complicea femeii de afaceri din Gorj a primit interdicţie de a părăsi localitatea

Maria Lupulescu, femeia de afaceri din Târgu Jiu reţinută ieri de Poliţie pentru comercializarea „la negru” a 20 de tone de carne a fost reţinută în arest preventiv pentru 20 de zile. Ana Guţă, angajată a Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj, reţinută şi ea în acest caz, alături de Lupulescu, a primit interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu în următoarele 30 de zile, conform deciziei magistraţilor Tribunalului Gorj. Conform procurorilor Parchetului Tribunalului Gorj, femeia de afaceri a vândut produse din carne pe care nu le-a înregistrat în contabilitatea firmei sale. „Astfel, în perioada 2010-2012 femeia de afaceri a comercializat mărfuri în valoare de 6.227.584 lei fără a înregistra veniturile obţinute, pentru care a întocmit în fals documente care atestau distrugerea sau livrarea către terţe persoane juridice, în acest mod sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat cu suma de 1.286.751 de lei”, precizează Parchetul într-un comunicat de presă.

Mai mulţi angajaţi DSV luaţi la ochi de procurori

În acelaşi document se menţionează că Lupulescu s-a folosit de medici veterinari pentru a obţine documente false care să ateste că aproximativ 20 de tone de produse din carne erau alterate şi nu ar fi trebuit înregistrate în contabilitatea firmei sale. Astfel, trei medici veterinari de la DSVSA Gorj - Ana Guţă, Dumitru Firiza şi Rodica Băbău - ar fi fost determinaţi de femeia de afaceri să întocmească documente false în baza cărora a fost diminuat stocul scriptic de mărfuri până la valoarea zero, susţin anchetatorii. Aceştia mai afirmă că în primăvara acestui an femeia de afaceri le-a cerut angajaţilor de la firma sa să înregistreze în contabilitate documente false emise de medicii veterinari, Maria Lupulescu fiind cercetată acum pentru evaziune fiscală şi instigare la fals.

Firmă în insolvenţă, dar cu lipici la banii publici

Maria Lupulescu deţine în Târgu Jiu un hotel şi o carmangerie, firma sa, Lexi Star SRL, intrată în insolvenţă, distribuind în ultimii ani laptele şi cornul către elevii din judeţul Gorj. Astfel, în 2008, Lexi Star SRL a semnat un contract cadru pe patru ani cu Consiliul Judeţean Gorj. În această toamnă, CJ a organizat o nouă licitaţie pentru un alt contract cadru pe patru ani pentru livrarea produselor către elevi, firma Lexi Star participând din nou. Rezultatele licitaţiei nu au fost însă finalizate, firmele concurente contestându-se între ele. Unul dintre motivele invocate de contestatari a fost că din comisia de licitaţie făcea parte şi medicul Ana Guţă, reţinută împreună cu Maria Lupulescu. În aceste condiţii, produsele prin programul „Laptele şi Cornul” sunt livrate în continuare de firma Mariei Lupulescu, până la desemnarea unui câştigător.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...