Actualitate

Raport MAI: Cinci ofiţeri de poliţie şi 3 agenţi sunt cercetaţi

Cinci ofiţeri de poliţie si 3 agenţi sunt cercetaţi prealabil pentru modul de intervenţie în cazul de la Caracal, în perioada de la dispariţia fetei de 15 ani şi până la prima percheziţie la locuinţa suspectului.

"În urma consultării cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, s-a deplasat la Caracal încă de vineri 26 iulie a.c., dată la care a dispus şi un control la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt.

De asemenea, ministrul afacerilor interne şi premierul au decis eliberarea din funcţie a inspectorului general al Poliţiei Române, chestor general de poliţie Ioan BUDA.
Totodată, ministrul afacerilor interne va înainta Guvernului propunerile de schimbare din funcţii a prefectului şi subprefectului judeţului Olt.

Pe parcursul verificărilor Corpului de control al ministrului, au rezultat mai multe deficienţe, inclusiv pe linia exercitării actului managerial la nivelul conducerii IPJ Olt, care denotă o lipsă de implicare din partea factorilor de conducere ai inspectoratului în coordonarea efectivelor din subordine.

Astfel, în urma analizei efectuate la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, a dispus:

- Încetarea împuternicirii inspectorului şef al I.P.J. Olt, precum şi a celor doi adjuncţi ai acestuia.

- Schimbarea din funcţie a şefului Poliţiei municipiului Caracal, precum şi a adjunctului acestuia.

Ministrul afacerilor interne a aprobat propunerea conducerii Poliţiei Române de a împuternici în funcţia de inspector şef al I.P.J. Olt pe comisar-şef de poliţie Vasile ARMAŞU (director al Direcţiei de Ordine Publică, din cadrul I.G.P.R.). Totodată, ministrul Nicolae MOGA a dispus noului inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt măsuri urgente pentru evaluarea eficienţei actului managerial de la toate subunităţile de poliţie din judeţul Olt, în urma căreia să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea unui serviciu poliţienesc de calitate.

În urma verificării tuturor aspectelor referitoare la modul de intervenţie a poliţiştilor de la sesizarea privind dispariţia unei minore în data de 24.07.2019, până la prima percheziţie la domiciliul suspectului din data de 26.07.2019, Corpul de control al ministrului a propus, în conformitate cu art. 59 alin. (1) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare, cercetarea prealabilă faţă de 5 ofiţeri şi 3 agenţi, în raport cu atribuţiile funcţionale prevăzute în fişa postului, a actelor normative incidente în materie, a instrucţiunilor şi dispoziţiilor în vigoare. În acelaşi timp, a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal pentru a analiza şi dispune cu privire la situaţia de fapt reţinută în sarcina agentului din cadrul IPJ Olt care a preluat apelul de la 112.

Ministrul afacerilor interne a înaintat, în cursul zilei de astăzi, Guvernului şi Preşedintelui României un raport referitor la acţiunile desfăşurate în cauză anterior datei de 26 iulie a.c., urmând ca după analizarea în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, acesta să fie făcut public.

În ceea ce priveşte acţiunile desfăşurate în cauză, ulterior datei de 26 iulie a.c., activităţile tuturor structurilor de poliţie au fost coordonate, începând de vineri seara până duminică noaptea, de către adjunctul inspectorului general, domnul comisar-şef de poliţie Dragnea Florian.

Totodată, ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, s-a aflat în permanenţă la faţa locului, asigurând o capacitate operaţională (resurse) şi un nivel de decizie, în conformitate cu complexitatea cazului", se arată în raportul MAI.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...