Inedit

Tocanul de oaie al băciţei Marioara Băbu de la Stâna Ştefanu, atestat ca produs tradiţional

Tocanul de oaie realizat la Novaci, în judeţul Gorj, a fost înregistrat oficial ca produs tradiţional de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, anunţul fiind făcut de băciţa Marioara Băbu de la Stâna Ştefanu! Demersurile au fost făcute de reprezentanţii Stânei Ştefanu din Rânca şi Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj.

"Simt nevoia să împart bucuria unui vis împlinit alături de voi.
Împreună cu familia mea şi o echipă de oameni de la Primăria Novaci, Primăria Voineasa, DSV Gorj, DSV Vâlcea, CJ Gorj, Prefectură Gorj, Drumurile naţionale , DAJ Gorj şi nu în ultimul rând Direcţia generală de industrie alimentară din MADR, am întocmit documentaţia şi am obţinut Atestatul nr. 742 pentru produs tradiţional TOCAN DE OAIE.

Am fost motivată şi hotărâtă să fac acest demers pentru a menţine şi transmite tradiţia mostenirea din neam. Am alături familia şi toţi prietenii care au trecut pragul Stânei Ştefanu. Alături de ceilalţi crescătorii de ovine din zona vom analiza şi demara procedurile necesare de obţinere a INDICATIEI GEOGRAFICE CU AREAL PROTEJAT. Suntem convinşi ca este o oportunitate şi încrezători că vom reuşi să ne îndeplinim şi acest proiect", a declarat Marioara Babu, proprietara stânei de pe Transalpina.

Azi va primi atestatul.

"Onoarea şi bucuria de a fi alături de noi dl Ministru Petre Daea pentru înmânarea Atestatului de produs tradiţional TOCAN DE OAIE nu se poate exprima prin cuvintele mele de om simplu. Evenimentul are loc joi, ora 13 şi 30.
Înţelegeţi dragii mei ca sunt foarte onorată şi alături de mine toţi crescătorii de ovine din zona de participarea acestui domn ministru special şi unic pentru noi.
Revin cu invitaţia de a fi alaturi de noi toti care pot si va asteptam cu plăcere. Este un lucru minunat să fie alaturi de tine oameni deosebiţi. Va îmbrăţişez cu drag si sunt convinsă că întelegeţi obiectivitatea situaţiei", a declarat Marioara Babu, proprietara stânei de pe Transalpina.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...