Special

Are 62 de ani însă nimeni nu îi dă această vârstă

Augustin Dumitrescu practică fitness şi culturism încă din anii comunismului. A câştigat nenumărate premii la campionatele de culturism, iar acum la 62 de ani arată la fel ca în tinereţe. Sportul l-a ajutat să aibă un trup de invidiat. În sala de fitness a vindecat foarte mulţi tineri de boli grave care au scăpat de intervenţiile chirurgicale cu ajutorul antrenorului de fitness.

"Mintea conduce muşchii. Se ştie că omul nu foloseşte decât a zecea parte din creier, dacă o foloseşte şi pe aceasta! Mintea este cea mai mare comoară a omului. Ea ne face buni sau rai, bogaţi sau săraci, mari sau mici în funcţie de alegerile pe care le facem. Dacă grija noastra pentru un corp frumos este prioritatea numarului unu, atunci cu asta ne vom preocupa 24 de ore pe zi. Dacă mintea n-ar functiona am fi ca o legumă. Cine are în minte ideea de frumos, toată viata lui se va îngriji, nu numai la tinereţe. El va avea un respect de sine şi pentru tot ce-l înconjoară", spune antrenorul care a ajuns la 62 de ani.

Acesta este mâhnit pentru că azi, copii nu mai fac sport.

"Copiii nu fac mişcare, iar părinţii văd sportul ca pe cenusereasa orarului. În România este în floare un fenomen deloc nesănătos, pe unii părinţi nu prea îi încântă ideea de mişcare la şcoală, aşa că fac rost de scutiri pentru copiii lor şi preferă să-i ţină pe tuşă. Oricum copiii din ziua de astăzi suferă de lipsa de mişcare. Tot mai mulţi copii şi adolescenţi prezintă deformari ale coloanei vertebrale", mai spune antrenorul. În sala de fitness acesta a reuşit de-a lungul timpului să salveze foarte mulţi tineri care au suferit de afecţiuni grave şi au avut nevoie de intervenţii chirurgicale, dar au scăpat de cuţit datorită sportului.

Este absolvent al IEFS Bucureşti.

Palmares:
1986, Campionatul Naţional de Culturism, categoria 80 kg, şocul 3.
1989, Campionatul de Culturism Juniori Masters, categoria 80 kg, şocul 3.
2004, Campionatul de Culturism Juniori Masters, categoria +80 kg, locul 5.
Acum trăieşte în Rm Vâlcea şi este profesor şi antrenor de fitness-culturism la S.C.M. Rm. Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...