Ultima Oră

Afaceristă din Târgu Jiu, reţinută pentru comerţ la negru

Maria Lupulescu este acuzată că a vândut 20 de tone de carne fără acte

Patroana unui hotel şi a unei carmangerii din Târgu Jiu, Maria Lupulescu, a cărei firmă a distribuit în ultimii ani lapte şi corn elevilor gorjeni, a fost reţinută, luni seara, sub acuzaţia că a comercializat fără acte cantitatea de 20 de tone de carne. Alături de aceasta, poliţiştii gorjeni au reţinut-o şi pe Ana Guţă, angajată a Direcţiei Sanitar Veterinare, bănuită că ar fi ajutat-o. Maria Lupulescu a fost dusă, marţi, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, cu propunerea de arestare preventivă. Femeia de afaceri din Târgu Jiu este acuzată că ar fi vândut peste 20 de tone de carne pe care nu le-a înregistrat în contabilitatea firmei, prejudiciul depăşind 1,2 milioane de lei.

Lucru în echipă

Ulterior, ea ar fi apelat la Ana Guţă, inspector la Direcţia Sanitar Veterinară, care ar fi întocmit în fals o notă de constatare din care reieşea că produsele din carne erau improprii consumului şi puteau fi distruse. Potrivit anchetatorilor, nota de constatare nu a fost înregistrată oficial la registratura Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj, ci doar în contabilitatea firmei conduse de Maria Lupulescu. „Poliţiştii au constatat că în perioada 2010-2012 suspecta, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Târgu-Jiu, nu a evidenţiat în actele contabile toate veniturile realizate din vânzarea produselor, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor şi taxelor către bugetul consolidat al statului, prejudiciul cauzat fiind de 1.286.751 lei. De asemenea, pe parcursul cercetărilor s-a stabilit că, pentru ascunderea faptei sale, L.M. a instigat pe G.A., consilier în cadrul unei instituţii, să întocmească în fals note de inspecţie sanitar-veterinară şi certificate sanitar-veterinare pentru a scădea din documentele financiar-contabile stocul scriptic de marfă”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Judeţene Gorj. În prezent, cele două femei sunt audiate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, urmând să fie duse la instanţă cu propunerea de arestare preventivă. Maria Lupulescu este acuzată de evaziune fiscală, iar Ana Guţă este cercetată pentru complicitate la evaziune fiscală şi fals în înscrisuri.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

08.11.2012 - 10:26white and blonde:eu nu intelege chestia asta cu taxele si impozitele catre stat.. pai care e obligatia mea ca cetatean de a plati impozit?? ce face statul pentru mine ca eu sa fiu nevoita sa platesc taxe si impozite??.. fiscalitatea e cea mai grosolana incalcare a drepturilor cetatenesti..

Pagina 1 din 1 (1 comentarii din 1)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...