Actualitate

48 de persoane evacuate în Mehedinţi din cauza inundaţiilor

Pompierii de la ISU Mehedinţi au intervenit, noaptea trecută, pentru a salva 48 de persoane din calea apelor. Datorită intervenţiei prompte a salvatorilor şi monitorizării permanente a evoluţiei situaţiei din teren, nu au fost înregistrate victime.

Precipitaţiile abundente căzute în cursul nopţii trecute au produs viituri şi inundaţii locale în 21 de localităţi, în dispeceratul ISU Mehedinţi fiind înregistrate zeci de solicitări de la cetăţeni.

"Salvatorii ISU Mehedinţi au acţionat cu motopompe pentru evacuarea apei acumulate în 26 de gospodării/case/beciuri de pe raza a 16 unităţi administrativ-teritoriale, fiind sprijiniţi în acţiunile de salvare de persoane, animale şi bunuri de către poliţişti şi jandarmi, dar şi de către autorităţile administraţiei publice locale.

Pompierii mehedinţeni au acţionat în localităţile Malovăţ, 23 August, Ghelmegioaia, Prunişor, Fântâna Domnească, Ştefan Odobleja, Baia de Aramă, Vj. Mare, Traian, Husnicioara, Scăpău, Pătulele, Ciochiuţa, Păltinişu, Faţa Cremenii, Tâmna, Bistriţa, Cioroboreni, Stigniţa, Meriş şi Podu Grosului, atât pentru salvarea a 48 de persoane din locuinţe şi autoturisme şi a două animale, dar şi pentru evacuarea apei din 26 gospodării/case/beciuri şi îndepărtarea a 22 de copaci căzuţi.
O situaţie deosebită s-a înregistrat în localitatea Ghelmegioaia, unde au fost salvate 18 persoane, 12 dintre acestea din locuinţe şi alte 6 din autoturisme.
Din cauza efectelor produse de fenomenele hidro-meteorologice, circulaţia rutieră pe Drumul naţional DN 6 a fost blocată, aceasta fiind reluată în cursul nopţii.
Circulatia feroviară a fost blocată în zona Balota - Dr.Tr.Severin. În cursul nopţii, două trenuri au staţionat în halta Balota şi Gara Dr.Tr.Severin, persoanele fiind transbordate, prin grija CFR Călători, în alte trenuri care circulau pe rute funcţionale", au declarat reprezentanţii ISU Mehedinţi.

În acest moment, pompierii din cadrul ISU Mehedinţi derulează misiuni de salvare şi evacuare a apei cu ajutorul motopompelor şi înlăturare a aluviunilor din gospodării în localităţile Malovăţ, Prunişor şi Vj. Mare şi Ciochiuţa.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...