Reportaj

Karatista din Drobeta se visează ofiţer SRI

Diana Belbiţă şi-a trecut în palmares mai multe victorii la K1 în doar o jumătate de an

Diana Belbiţă, din clasa a X a C a Liceului „Gheorghe Ţiţieica” din Drobeta Turnu Severin, este elevă de nota 10 nu numai la liceu, ci şi la şcoala de arte marţiale „Kokyo-Dojo” din municipiu. Fata cea cuminte şi disciplinată, care nu fumează şi nu merge deloc prin baruri, are ambiţia să devină ofiţer SRI. Iar visul ei nu este departe de a deveni realitate...

Eleva Diana Belbiţă, în vârstă de 16 ani, s-a transferat în luna mai 2012 de la liceul „Matei Basarab” din Strehaia la liceul „Gheorghe Ţiţeica” din Severin. După cum recunoşte şi ea, iniţial, părinţii, oameni simpli, care lucrează amândoi la o firmă de pază, nu au cam fost de acord să plece de lângă casă. Însă, la insistenţele ei, au cedat. De atunci, Diana şi-a pus în aplicare planul pe care îl avea mai demult: s-a înscris la şcoala de arte marţiale „Kokyo-Dojo”, din Severin unde antrenor este sensei Constantin Mitroi. Având la activ 3 ani de judo în oraşul natal Strehaia, fetei nu i-a fost greu să facă performanţă şi în artele marţiale. Din luna mai 2012 şi până în prezent, Diana Belbiţă se poate lăuda cu un palmares destul de impresionant: locul I la Motru, la o competiţie de K1, locul al II-lea la o competiţie de K1 în Deva şi locul I la Covasna la K1, toate la categoria fete, 57 de kilograme.

Diana: „Vreau să ajung cât mai sus!”

"Din mai şi până în prezent a luat două medalii de locul I şi una de locul 2. Are o mobilitate extraordinară, rupe tot.", sensei Constantin Mitroi

Diana ne-a povestit că îi place nu numai să facă sport, ci şi să înveţe la şcoală. „Cea mai mică notă din viaţa mea este un 6 la limba engleză, în rest, am numai note de 10. Dar toate acestea se fac cu sacrificii. Eu de culcat mă culc întotdeauna după miezul nopţii. Dimineaţa până după amiază, sunt la şcoală. Apoi merg la sală, la antrenament. Când vin de la sală şi ajung la internatul şcolii, mai fac încă un duş, după care mă apuc de învăţat. Învăţ şi fac sport din plăcere. Vreau să fac performanţă, să ajung cât mai sus! Sunt şi eu curioasă să văd până unde pot să ajung!”, ne-a declarat Diana Belbiţă. Ea ne-a recunoscut că, iniţial, părinţii n-au fost de acord să plece din Strehaia, de acasă, la Drobeta Turnu Severin: „Mâncarea şi cazarea la internat, aici, la Severin, mă costă peste 200 de lei lunar. Părinţii mei sunt oameni simpli, care lucrează amândoi la o firmă de pază. Iniţial, nu prea au fost de acord să plec la Severin, era problema şi de bani şi că eram departe de casă. Acum este OK. Stau cu şapte fete în cameră la internat, ne înţelegem foarte bine. Într-una din nopţile trecute n-am dormit deloc! Am învăţat la limba română rezumatul la romanul Moara cu Noroc. Vreau să merg mai departe la facultate ca să ajung ofiţer SRI. Acesta este visul meu”, ne-a mai spus Diana.

Sensei Mitroi: „Diana este disciplinată şi ambiţioasă!”

Antrenorul şcolii de arte marţiale „Kokyo-Dojo” din Severin, sensei Constantin Mitroi, ne-a povestit că, de când a venit la el la sală, Diana s-a dovedit o elevă care solicită antrenamente cât mai dure şi învaţă repede tehnici de luptă: „Diana este disciplinată şi ambiţioasă. Îmi place la ea că lucrează mult la sală, dar şi că nu neglijează cartea. E o fată cuminte, care nu merge în cluburi, nu fumează, ştie ce vrea de la viaţă. Din mai şi până în prezent, de când a trecut de la judo la sei-budokai, la competiţiile la care a participat a luat două medalii de locul I şi una de locul 2. Are o mobilitate extraordinară, rupe tot!”, susţine sensei Constantin Mitroi. Acesta ne-a dezvăluit în ce constă un antrenament de 2 ore la sală: „Începem cu o înclăzire de 20 de minute, cu exersare lovituri de braţe şi picioare, învăţarea unor tehnici de luptă, apoi lupta cu un partener în ring, cu proteze dentare, mănuşi, tibiere şi căşti de protecţie şi, în final, lupta la sac. În plus, tot timpul le reamintesc elevilor mei că n-au voie să se bată decât în ring şi nu pe stradă ori altundeva”, ne-a mai spus antrenorul. Sensei Constantin Mitroi are centura neagră 3 dani în jiujitsu, centura neagră în ninjutsu-arta luptătorilor ninja, precum şi centura neagră în sei-budokai, unde director tehnic este celebrul luptător de K1, olandezul Semi Shilds, poreclit „Turnul de Fildeş”.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

14.04.2013 - 17:48Laurentiu:Bravo micuto!!! Tine-o tot asa!! Ai respectele mele!!

09.12.2012 - 13:17Diana Irena Belbita:Multumesc mult Andreea!!!

29.11.2012 - 20:06Andreea Stoichita:Fosta mea colega...bravi Diana!

Pagina 1 din 1 (3 comentarii din 3)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...