Special

Exerciţiul „Tomis 19” conectat la „Saber Guardian 19”

Şapte nave militare şi un elicopter Puma Naval desfăşoară, în perioada 18-21 iunie, misiuni de foc în raioane maritime ale Mării Negre cuprinse între Capu Midia şi Mangalia, acţiuni ce fac parte din Exerciţiul tactic „Tomis 19”, care este conectat la Exerciţiul multinaţional întrunit „Saber Guardian 19”.

Conform scenariului, marinarii militari vor executa trageri cu sistemele de artilerie de la bordul navelor şi vor executa misiuni de monitorizare şi de interzicere a navigaţiei în timpul lansărilor de rachete sol-aer de la poligonul de trageri de la Capu Midia. Gruparea navală maritimă care participă la exerciţiul „Tomis 19” este alcătuită dintr-o fregată, două corvete, două dragoare maritime, o navă purtătoare de rachete şi un remorcher maritim. Raioanele interzise pentru navigaţie au fost transmise prin intermediul avizelor de navigatori, iar avertizarea navelor care nu respectă interdicţia de navigaţie în raioanele în care se execută misiuni de foc este realizată prin intermediul radiotelefonului naval, pe canalul 16 internaţional, în limbile engleză şi rusă.

După anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federaţia Rusă, exerciţiile organizate de către statele din Alianţa Nord-Atlantică în zona Mării Negre s-au diversificat, accentul fiind pus pe caracterul întrunit şi multinaţional, pentru a consolida deprinderile militarilor, în vederea unei reacţii adecvate, precum şi pentru descurajarea activităţilor ilegale de trafic de mărfuri sau de persoane. Forţele Navale Române contribuie la efortul NATO de asigurare a securităţii pe flancul estic prin interconectarea exerciţiilor planificate în planurile de instrucţie cu exerciţiile Alianţei, care se desfăşoară în această zonă, precum şi prin integrarea unor nave militare româneşti în grupări navale NATO care operează in Marea Neagră.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...