Sport

Samara da Silva Vieira, fata de la SCM Rm. Vâlcea care citeşte Biblia

Samara da Silva Vieira (27 de ani) este una dintre jucătoarele străine care s-a impus, prin prestaţiile ei, în România. A fost desemnată cea mai bună apărătoare din Liga Naţională, urmând să debuteze în viitorul sezon în Liga Campionilor.

Ultimul venit, primul servit. Cam aşa au stat lucrurile în ceea ce o priveşte pe Samara da Silva, interul stânga de la SCM Rm. Vâlcea. A fost jucătoarea pe care gruparea vâlceană a transferat-o pe ultima sută de metri, deşi nu ştia foarte multe lucruri despre ea. Prestaţiile braziliencei au fost însă excelente, iar gruparea olteană i-a propus imediat prelungirea contractului.

La cei 1,85 metri ai săi, Samara da Silva este o jucătoare impunătoare, atât în atac, cât şi în apărare. E o tipă extrem de deschisă de jovială. S-a îndrăgostit imediat de România pentru că oamenii sunt prietenoşi şi petrecăreţi. Asemănători cu brazilienii. A fost reticentă când a ales să joace în România, nu ştia nimic de echipă, de ţară, dar acum se bucură că a făcut alegerea potrivită.

A început handbalul cu mama sa

Într-o ţară în care fotbalul şi voleiul reprezintă totul, Samara da Silva a ales să facă handbal. De fapt a fost ceva natural. "Mama mea a fost prima antrenoare. A făcut o echipă şi aşa am ajuns şi eu să joc handbal", povesteşte Samara. Primul post a fost cel de portar. "Cred că mi se potrivea. Portarii sunt un pic mai nebuni, iar eu nu fac excepţie", glumeşte sud-americanca. A trecut însă şi prin inter stânga, inter dreapta şi chiar pivot.

Când a ajuns la Vâlcea s-a simţit un pic exclusă şi dată la o parte de celelalte jucătoare. "Era ceva normal, eu eram nouă, nu mă cunoşteau. Dar uşor-uşor m-au acceptat. Acum nu mai vreau să plec de aici", spune handbalista. Şi-a făcut şi prietene în echipă, dar peste toate este Maria Petrovici, sârboaica de pe pivot.

"Nu ne cunoşteam, dar a fost aşa, ceva reciproc. Acum sunt tristă că Marija a plecat de la echipă, dar ne vom mai întâlni, vom fi adversare pe teren". Şi-a făcut o prietenă bună şi în afara handbalului. "Maria Camelia Matei o cheamă. E o doamnă care m-a plăcut de când am venit la Vâlcea şi acum ne înţelegem cel mai bine. Face nişte papanaşi...Cei mai buni din lume", spune Samara.

"Va fi război în Ligă!"

Samara da Silva e un adevărat globe-trotter. A jucat în Brazilia, a ajuns apoi în Germania, Spania, Portugalia, Italia şi Turcia. A jucat în cupele europene în mai multe rânduri, dar nu a avut şansa să debuteze în Liga Campionilor. O va face acum cu SCM Rm. Vâlcea.

„M-am îmbătat de cinci ori în viaţă, mă mai gândesc dacă aş poza goală şi plâng la filme!"
- Samara da Silva Vieira

"Abia aştept, e ceva nou. Sunt genul de persoană însă care aşteaptă ce vine. Destinul nostru e deja trasat acolo sus. Ce e să vină, vine. Aşa e viaţa", mărturiseşte Samara. Poate Vâlcea va pica cu Gyor, campioana Europei, iar Samara îşi va întâlni una dintre prietene, pe Eduarda Amorim.

"Eee, ce e să vină, vine, dar nu aş vrea chiar Gyorul!", spune râzând Da Silva. Apoi adaugă. "Oricum va fi război în Liga Campionilor. Mergem să luptăm, cu oricine am juca!"

Samara da Silva a dezvăluit câteva lucruri şi din partea sensibilă a vieţii sale. Provine dintr-o familie destul de modestă din Natal, în nordul Braziliei. Mai are două surori şi un frate, toţi căsătoriţi. Are şi o nepoţică, "o bruneţică de 6 ani, cum îi spune ea".

A fost o perioadă a vieţii sale când a trebuit să îndure multe, nu-i era prea bine familiei sale, nu aveau ce mânca. "Dar toate au trecut. Din fericire nu a fost o perioadă prea lungă", spune Samara.

Trece uşor peste greutăţi şi de fiecare dată se gândeşte la Dumnezeu. "Da, sunt cu Dumnezeu, când am ocazia merg la biserică. Am găsit o biserică catolică şi la Vâlcea şi ajung acolo când am timp, să mă liniştesc", povesteşte Samara. Nu e superstiţioasă, dar are mereu un ritual de la care nu se abate. "Înainte de a pleca la sală citesc din Biblie. Apoi, înainte de fiecare joc, la fel, citesc din Biblie. Mă simt în siguranţă. Dumnezeul meu e cu mine mereu", încheie Samara.
13 tatuaje în diferite limbi

Asemeni brazilienilor, în general, Samara da Silva are şi ea foarte multe tatuaje pe corp. "Deocamdată am 13, dar mă pregătesc să-mi mai fac unul". Primul a fost lângă inimă, cu un mesaj pe măsură. "Jucam în Italia, la Sassari, şi acolo l-am făcut. «Seguo il mio cuore»: (Îmi urmez inima).

Mai are tatuaje în engleză, în portugheză, dar vrea unul şi în română. "Înţeleg bine româneşte, dar încă nu pot vorbi. O să mă străduiesc să învăţ, e mai simplu pentru că seamănă cu italiana", povesteşte Samara.

Mai are pe corp expresii de genul «Rompiendo las reglas» (Rupând regulile), «I am soft!» (Sunt relaxată), «This is the moment to live» ("Acum e momentul să trieşti). Mai are mesaje de genul "Vreau zâmbete" sau "Fii real cu mine sau lasă-mă în pace!".
sursa: gsp.ro

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...