Actualitate

Calificare la ISU Mehedinţi

Echipa reprezentativă de pompieri a ISU Mehedinţi a participat la etapa zonală a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordare a Primului-Ajutor Calificat, reuşind să se califice la etapa finală a acestui concurs.

După ore întregi în care s-au străduit şi au arătat că sunt foarte bine pregătiţi în ceea ce priveşte descarcerarea şi acordarea primului-ajutor, salvatorii şi-au primit şi recompensele.

Efortul susţinut şi determinarea manifestate de cei şapte pompieri mehedinţeni, atât pe timpul antrenamentelor, cât şi pe timpul celor două zile de concurs, au dus la obţinerea unor bune rezultate concretizate cu oprtunitatea de a-şi etala deprinderile şi tehnicile de intervenţie, la etapa naţională a Competiţiei de Descarcerare şi Acordare a Primului-Ajutor Calificat, mai ales că unii dintre ei pentru prima dată în concurs.

În cadrul competiţiei, unde s-au duelat echipaje reprezentative de pompieri paramedici din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele Vâlcea, Olt, Gorj, Mehedinţi, Dolj şi Argeş, echipelor participante le-au fost testate deprinderile practice prin rezolvarea a diferite scenarii complexe, atât în ceea ce priveşte descarcerarea victimelor din autovehicule, cât şi acordarea primului-ajutor calificat.

Pentru pompieri, acest concurs are o importanţă deosebită în procesul de perfecţionare a pregătirii profesionale, beneficiile competiţiei fiind cel mai bine resimţite pe timpul misiunilor desfăşurate în sprijinul semenilor noştri, când cooperarea şi conlucrarea în echipă sunt esenţiale.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...