Eveniment

Evazioniştii olteni s-au dedat la dulce pe tot sud-estul Europei

10.000 tone fictive înregistrate la Zahărul Corabia au creat o „gaură” de 6,3 milioane lei la buget

10 percheziţii desfăşurate în Olt, Bucureşti şi Ilfov la mai multe persoane suspectate de achiziţii intracomunitare ilegale de zahăr şi alte mărfuri au scos la iveală un prejudiciu total cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor de 8.000.000 de euro.

Poliţiştii B.C.C.O. Craiova şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, cu sprijinul S.C.C.O. Mehedinţi, S.C.C.O. Olt, I.P.J. Dolj şi I.P.J. Olt, cu suportul tehnic şi informativ al S.R.I. şi D.G.I.P.I., au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 21 de persoane, specializat în săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Reţea întinsă din Corabia până în Ungaria şi Bulgaria

Conform unor surse DIICOT, o grupare de evazionişti, care derulau operaţiuni ilegale prin 24 de societăţi în Bugaria şi Ungaria, a fost reţinută, una dintre acuzaţiile aduse referindu-se la înregistrarea fictivă a 10.000 tone de zahăr la SC Zahărul Corabia, prin care statul a fost păgubit cu 6,3 mil. lei. „Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Craiova, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 21 de persoane, specializat în evaziune fiscală”, informează DIICOT Craiova. Membrii grupării au obţinut beneficii financiare substanţiale, utilizând un număr de 24 de societăţi comerciale, pentru derularea de activităţi de comerţ ilegale cu zahăr sau alte mărfuri. Astfel, ca mod de operare, acuzaţii au înfiinţat în Bulgaria şi Ungaria societăţi comerciale în numele cărora erau efectuate achiziţii intracomunitare de mărfuri din România, scutite de plata TVA. În realitate, prin utilizarea de documente false, mărfurile erau comercializate pe teritoriul României, fără plata taxelor şi impozitelor aferente, prin intermediul altor societăţi comerciale, controlate de către membrii grupării.

21 de persoane reţinute de DIICOT

De exemplu, prin intermediul uneia dintre societăţi, SC Zahărul Corabia SA, a fost creat bugetului de stat un prejudiciu de peste 6.300.000 de lei prin înregistrarea fictivă a aproximativ 10.000 tone zahăr, ca fiind livrare intracomunitară. Prejudiciul total cauzat prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat depăşeşte suma de 8.000.000 de euro. Zece percheziţii domiciliare au avut loc pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Olt şi Ilfov, la locuinţele învinuiţilor, precum şi la sediile unor societăţi comerciale administrate de către aceştia. La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse 21 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...