Administraţie

Pentru rezolvarea problemelor CET Govora SA, preşedintele Constantin Rădulescu va solicita întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă!

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, a avut vineri, 14 iunie 2019, o întâlnire cu reprezentanţii conducerii CET Govora SA – Dinu Constantinescu, administratorul special al societăţii şi Alexandru Scarlat, administratorul judiciar - EURO INSOL SPRL Bucureşti, în cadrul căreia s-a discutat despre problemele curente ale societăţii şi despre sprijinul care îi poate fi acordat, în condiţiile legii, având în vedere că societatea se află în insolvenţă, iar Consiliul Judeţean Vâlcea nu poate interveni în managementul unei societăţi aflate în insolvenţă.

Cu acest prilej, s-a mai discutat şi despre aprovizionarea cu cărbune, astfel încât populaţia să nu aibă de suferit, în perioada următoare, dar şi despre ceea ce înseamnă respectarea contractelor cu agenţii economici.

Totodată, s-a convenit ca Preşedintele Constantin Rădulescu să solicite o întâlnire, la Guvernul României, cu doamna Prim-ministru Viorica Dăncilă, căreia să-i prezinte din nou situaţia de la CET Govora S.A., situaţie similară şi altor CET-uri din România.

În prezent, societatea CET Govora S.A. se aprovizionează cu cărbune în baza unui contract încheiat cu Complexul Energetic Oltenia, cărbune de la exploatarea minieră Berbeşti, precum şi de la alte cariere din ţară, iar de curând societatea a cumpărat o cantitate importantă de huilă, care va fi utilizată în amestec cu lignitul.

De asemenea, se execută operaţiuni de recuperare a utilajului avariat în urma alunecărilor de teren de la Cariera Alunu, partea inferioară, mai precis baza, dar şi partea retehnologizată (reductorul şi şenilele) nefiind afectate semnificativ.

CET Govora S.A. a obţinut un certificat de forţă majoră emis de Camera de Camera de Comerţ şi Industrie, care va constitui un sprijin în scurtarea termenelor de atribuire a lucrărilor specifice de recuperare şi punere în funcţiune a utilajului minier.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...