Administraţie

Obiceiurile şi tradiţiile româneşti s-au împletit cu cele sârbeşti la Festivalul Înfrăţirii

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, a participat la Sviniţa, o localitate în care trăiesc etnici sârbi în proporţie de 90%, la ediţia a X-a a “Festivalului Înfrăţirii”. Evenimentul a îmbinat întrecerile sportive de minifotbal, şah şi tenis de masă cu parada porturilor populare şi muzică specifică mai multor localităţi participante, din România şi Serbia.

“M-am bucurat să le fiu alături tuturor, la invitaţia domnului primar Nicolae Curici şi să-i felicit pentru relaţiile frumoase pe care le-au dezvoltat de-a lungul timpului prin intermediul acestui festival. Locuitorilor din Sviniţa le doresc multă sănătate şi “La mulţi ani”, de Ziua Comunei, care se desfăşoară mâine, de Rusalii”, a transmis presedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu.

Festivalul s-a bucurat de o largă participare, la Sviniţa venind ansambluri şi delegaţii din Rgotina, Donji Milanovat, Bela Ţrkva şi Bor, din Serbia, Moldova Veche, Radimna, Sicheviţa, Orşova şi Timişoara, din România.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...