Special

Viaţa la stână pe Transalpina

Dacă vizitezi Transalpina în această vară nu trebuie să ratezi Stâna Ştefanu. Aici găseşti bucate tradiţionale proaspete şi gustoase din carne sau lapte de oaie şi un muzeu de ii şi obiecte tradiţionale, trei câini ciobăneşti şi cojoace în care să-ţi faci poze. Şi nu este tot, te poţi caza peste noapte, gratis.

Stâna Ştefanu este situată la 18 km de Rânca şi la 10 km de Obârşia Lotrului. Familia Barbu sunt proprietarii acestei stâne puţin mai obişnuite care oferă turiştilor bunătăţi, o porţie generoasă de tocan, după cum o numeşte băciţa Mărioara, murături, smântână şi brânză de oaie.

Noul sezon a fost deschis la începutul lunii iunie. "Un nou sezon a început!!! Vă aşteptăm cu drag, dar şi cu preparate gustoase de la stână!!! ", este mesajul cu care proprietara stânei, Marioara Barbu îşi aşteaptă clienţii.

Cei care doresc se şi pot caza la stână, dar condiţiile sunt cele specifice, adică nu există reţea de alimentare cu energie electrică, dar, în schimb, turiştii se vor bucura de liniştea naturii. An de an, români cunoscuţi din diferite domenii, de la actori celebrii şi până la oameni de afaceri, poposesc la stână pentru a gusta din mâncarea pregătită în mod tradiţional.„Anul ăsta îi aşteptăm cu surprize multe. O să le pregătesc celor care vin la Stâna Ştefanu celebra tocană de oaie sau de vită, brânza de la Stâna Ştefanu, bulz ciobănesc cu cârnaţi, tocană din carne de oaie şi de vită, iar telemeaua de oaie va fi nelipsită!”, a spus băciţa Mărioara Babu. Stâna Ştefanu a fost înregistrată la Oficiul de Stat de Invenţii şi Mărci. Denumirea stânei este preluată de la muntele unde se află.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...