Ultima Oră

Cadavru de porc mistreţ, infestat cu pestă porcină africană, descoperit în pădure la Goranu-Vâlcea

Prefectura Vâlcea anunţă că nu se impune măsura sacrificării porcilor domestici din gospodării ci doar o atentă monitorizarea zonei locuite

Săptămâna trecută, pe Fondul de vânătoare 16 Goranu, a fost descoperit un cadavru de porc mistreţ, iar în urma analizei efectuate de IDSA Bucureşti a fost confirmată existenţa pestei porcine africane. Astfel, au fost dispuse măsurile prevăzute de legislaţia în domeniu, fondului de vânătoare menţionat revenindu-i obligaţia de a pune în practică recoltarea integrală şi colectarea porcilor mistreti din zona afectată.

“Astăzi, 13.06.2019, începând cu ora 16:00, am convocat în şedinţă extraordinară de lucru, Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Vâlcea. Şedinţa are loc, ca urmare a adresei Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vâlcea, prin care se precizează că analiza efectuată de către IDSA Bucureşti, la un cadavru de porc mistreţ , recoltat în 04.06.2019, pe Fondul de vânătoare 16 Goranu , a indicat existenţa pestei porcine africane. În urma şedinţei au fost dispus măsurile prevăzute de legislaţia în domeniu , referitoare la asemenea situaţii, în vederea punerii în practică de către instituţiile cu rol în gestionarea cazurilor de pestă porcină africană (Fond de vânătoare, DSVSA) Astfel, fondului de vânătoare menţionat îi revine obligaţia de a pune în practică recoltarea integrală şi colectarea porcilor mistreti din zona afectată. DSVSA Vâlcea va lua măsuri de stabilire a zonelor de supraveghere a stării de sănătate a porcilor domestici din proximitatea zonei afectate. Din datele prezentate în cadrul şedinţei a rezultat că NU SE IMPUNE măsura sacrificării porcilor domestici din gospodării ci doar o atentă monitorizarea zonei locuite. Instituţia Prefectului va prezenta cu celeritate , în spiritul transparenţei şi a corectei informări a populaţiei, atât măsurile dispuse cât şi activităţile puse în practică de către instituţiile cu rol în combaterea fenomenului“, a declarat Florian Marin, prefectul judeţului Vâlcea.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...