Administraţie

CJ Vâlcea: S-a semnat contractul de execuţie lucrări pentru DJ 678 A

Miercuri, 12 iunie 2019, la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea, preşedintele Constantin Rădulescu a semnat contractul de achiziţie publică de execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţii ”Modernizare DJ 678 A, DN 64 (Tătărani) - Bratia Vale - Cocoru - Dealu Mare – Predeşti - Corbii din Vale - Popesti - Ginerica – Limita Judeţ Argeş”, cu o valoare totală de 58.300.512,20 lei (peste 583 miliarde lei vechi) şi cu o perioadă de execuţie a lucrărilor de 4 ani.

Drumul Judeţean 678 A porneşte din DN 64, din Tătărani, parcurge comunele Mihăeşti, Galicea, Nicolae Bălcescu şi Milcoiu, unde se intersectează cu DN 7 (E81). Acest drum judeţean, pe care nu a mai fost turnat covor asfaltic din anul 1972, reprezintă cea mai scurtă cale de acces la Reţeaua transeuropeană de transport TEN-T Core E81 (DN7) Mălureni - Rm. Vâlcea - Câineni a comunităţilor din zona de centru a judeţului Vâlcea.

Principalele lucrări de modernizare ale acestui drum judeţean, vor consta în: asfaltarea pe întreaga lungime de 26,868 km; consolidarea celor 14 poduri de pe traseu, cel mai important fiind cel de la km 2+466, unde drumul traversează râul Olt printr-un pod cu 5 deschideri de câte 50 m, respectiv o lungime totală de 250 m; realizarea frezării straturilor bituminoase, supralărgiri, acostamente; amenajarea intersecţiilor, acceselor şi trotuarelor; amenajarea a 24 de staţii de transport public şi alveole; amenajarea a 1500 podeţe de acces; amenajarea unor dispozitive de scurgere şi evacuare a apelor pluviale.

Beneficiile la care va contribui investiţia în modernizarea acestei infrastructuri de transport constau în îmbunătăţirea gradului de acces al populaţiei la serviciile de sănătate, sociale şi educative; punerea în valoare şi creşterea potenţialului economic şi social al judeţului Vâlcea; creşterea gradului de siguranţă a circulaţiei; reducerea timpului de călătorie atât pentru persoanele care tranzitează zona în scop turistic/afaceri/personal, cât şi pentru transportul de marfă.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...