Actualitate

Sindicatul Poliţiştilor Dolj: „Doamna Carmen Dan, un ministru de interne analfabet funcţional!"

"Privim şi ne minunăm cum această doamnă minte cu neruşinare, pentru că nu înţelege ce se întâmplă zi de zi în viaţa noastră, a poliţiştilor. Această doamnă trăieşte într-o realitate paralelă care nu are nimic în comun cu realitatea în care trăiesc poliţiştii! Încă de la învestirea în funcţie această doamnă, ministru de interne, a fost informată, atât în scris cat şi prin viu grai, în nenumărate rânduri, cu privire la problemele reale pe care le au poliţiştii din operativ.

Din operativ doamna ministru, nu specialiştii dvs. din minister, care “au pregătirea necesară”, în marea lor majoritate angajaţi direct şi cocoţaţi în funcţii pe criterii politice! Nişte papagali bengalezi care nu ştiu cum arată un infractor sau întunericul! Care au o temperatură constantă de 22 de grade C, atât vara cât şi iarna, în birourile somptuoase! Cu umerii plin de stele, unii chiar au mai multe decât Ursa Mare! Nişte castori opăriţi care nu au alt scop în viaţă decât să îşi păstreze fotoliile călduţe. Poliţiştii nu intră în programul lor deosebit de încărcat! Specialişti care au intrat de mult cu salariile în Uniunea Europeana!

Situaţii si fapte reale? Dvs. cunoaşteţi realitatea noastră, a poliţiştilor, doamna ministru? Suntem prinşi iar în războiul palatelor, noi poliţiştii, pentru ca noi ne-am născut vinovaţi! Prima data aţi lovit Poliţia Romană în războiul dvs. cu domnul prim-ministru Tudose când nu vă înţelegeaţi pe cine să înscăunaţi politic, cum altfel, în fruntea unei instituţii care şi-a câştigat respectul în ani de zile prin sudoare, lacrimi şi sânge! Aţi apărut la televizor cu un raport în mană făcut de un ofiţer superior care cerea numirea într-o funcţie care era ocupată! Ignoranţa este noaptea minţii, dar o noapte fără lună si stele! Propunerea trebuia făcută de dvs., după ce îl eliberaţi din funcţie pe cel care ocupa, vremelnic, acel scaun iar numirea trebuia făcută chiar de către domnul Tudose. Pentru că, nu-i asa, unii s-au bucurat când şeful Poliţiei Romane a “dobândit” rangul de secretar de stat! Lascăr Catargiu, ministrul de interne care a scos politicul din Poliţia Română, şi pentru asta a rămas în istorie, se răsuceşte în mormânt! Nu există vreun grad de comparaţie între dvs. şi acest ilustru om! Lui chiar i-a păsat de poliţişti şi şi-a dorit o Poliţie Romană cu coloană vertebrală, nu obedientă si cocoşată în faţa oamenilor politici! O Poliţie Romană al cărui şef să fie un absolvent al Academiei de Poliţie, licenţiat în drept, nu în robineţi industriali! O Poliţie Romană în care avansările se fac pe merit iar în funcţii de conducere ajung poliţiştii care respectă paşii în carieră. Dar dvs. nu aveţi de unde să ştiţi!

Şi pentru că nu învăţaţi nimic din greşelile trecutului sunteţi condamnată să le repetaţi! Azi aţi ţinut o conferinţă de presă care ne-a făcut mult rău! Mai bine tăceaţi! Privim cum noi, poliţiştii, suntem prinşi într-un alt război al partidului dvs., de data asta cu Preşedintele României. Mărturisim ca nu înţelegem ce aveţi cu noi! Încercaţi să înţelegeţi, doamna Carmen Dan, că nu este vorba despre dvs.! Vorbiţi despre moartea colegului nostru Cristian Amariei în contextul în care sunteţi primul om din minister şi sunteţi responsabilă cum şi cat sunt de dotaţi poliţiştii. Aţi apărut la televizor să certaţi ziariştii, cetăţenii şi să ne explicaţi cate lucruri bune aţi făcut dvs. pentru noi, poliţiştii.

Vă comparaţi cu ministrul Oprea… nu puteţi, chiar dacă are păcatul lui, el chiar a făcut ceva pentru poliţişti! Dvs. … nimic… Ăsta este cuvântul care caracterizează mandatul dvs., NIMIC!

Dvs. nu trebuie să aveţi întrebări, dvs. trebuie să rezolvaţi problemele cu care ne confruntăm zi de zi! Dacă tot a venit vorba de apa caldă! Din această cauză sunteţi ministru de interne ca să fiţi trasă de mânecă, atât dvs. cat şi cei pe care i-aţi adunat în jurul dvs., singurul criteriul “meritocratic” fiind cel politic! ,,Acest minister are 130000 de angajaţi”, spuneţi-ne indici în plată ca de obicei! Pe hârtie doamna ministru, pe hârtie suntem 130000! În realitatea noastră suntem cu 40000 mai puţini!

Sunteţi ministrul de interne care a îngropat cei mai mulţi poliţişti căzuţi la datorie, pe care i-aţi avansat post-mortem! Acesta este un adevăr!

Adevărul nostru!

În marea lor majoritate poliţişti au în dotare pistolul, vedetă de acum, Carpaţi de fabricaţie 1974 conceput prin anii 40. Nu au veste antiglonţ, arme lungi şi nu execută nicio şedinţă de tragere într-un an. Acesta este un alt adevăr!

Pentru că o minte bolnavă a contestat în instanţă o licitaţie nici măcar trupele speciale nu mai au cartuşe pentru antrenament! Acesta este un alt adevăr!

În bugetul Poliţie Romane pentru anul 2019 sunt prinşi banii pentru alegeri doamna ministru! Acesta este un alt adevăr al nostru!

Un poliţist care a participat la asigurarea ordinii în zona secţiilor de votare şi la paza urnelor, cu toate că nu avem voie să facem politică, ne este interzis prin Statut, a fost plătit cu 10 lei pe zi! Acesta este un alt adevăr al nostru, doamna ministru!
Avem ore suplimentare neplătite cu sutele. Pentru că muncim şi pentru cei care sunt doar pe hartie. Acesta este un alt adevăr!

Jumătate din posturile de poliţie din ţară trebuie să aibă bulină roşie şi să fie dotate cu senzori seismici, pentru ca poliţiştii să aibă timp să iasă din ele. Apa potabila sau toaleta în aceste clădiri fiind un lux pe care M.A.I. nu şi-l poate permite. Acesta este un alt adevăr!

Autospecialele de poliţie, în marea lor majoritate sunt vechi, nu au inspecţii tehnice, anvelope, carburant etc., celebrele ,,sicrie pe roţi”, fiind obligaţi să ne desfăşurăm activitatea cu ele. Acesta este un alt adevăr!

Salariul unui poliţist este 600 de lei, calculat la valoarea de referinţă a anului 2009, restul pană la 1900 de lei fiind reprezentat de sume compensatorii si sporuri, la fel ca cel al unui muncitor necalificat! Acesta este un alt adevăr!

Ţinuta de serviciu este de calitate proastă, la nişte preţuri astronomice, confecţionată prin fabricile celor care, protejaţi politic fiind, caştigă licitaţiile. Acesta este un alt adevăr!

Salariul dvs. este calculat în conformitate cu Legea unică, adică indicele 10 ori 1900 salariul minim. Acesta este un alt adevăr!

Poliţiştii nu sunt protejaţi nici de lege, nici de magistraţi, nici de politicieni şi nici măcar de cetăţenii pe care îi apărăm în fiecare zi şi pentru care câteodată plătim preţul suprem. Am intrat în Poliţia Romană pentru a-i proteja pe cei care nu se pot apăra singuri. Dar pe noi, poliţiştii, cine ne protejează? Acesta este un alt adevăr!

Uzul de arma este făurit pentru militari de pe vremea lui Pazvante Chiorul, care mai mult ne încurcă. Acesta este un alt adevăr!

Coala de hartie format A4 este o ,,specie” pe cale de dispariţie, cu puţin noroc poate o putem expune la muzeul Antipa. Acesta este un alt adevăr!
Meseria de poliţist nu există în Nomenclatorul de meserii! Ne desenaţi ţinte pe spate şi ne trimiteţi la moarte sigură. Acesta este un alt adevăr!

Şi nu în ultimul rand, ţinuta de serviciu a noastră, aia plină de sânge, este terfelită şi batjocorită prin tot felul de seriale umoristice gen “Las Fierbinţi”, iar dvs. asistaţi impasibilă. Acesta este un alt adevăr!

Adevărul nostru, doamna ministru! Iar dacă minciunile dvs. sunt bine coapte adevărul nostru este crud! Adevăr foarte dureros pentru noi cei care ne întrebam, oare noi vom fi următorii?

Adevăr pe care dvs. nu îl înţelegeţi doamna ministru de interne Carmen Dan!

Avem totuşi un vis, măcar o singura zi noi, poliţiştii, să nu existăm! Poliţiştii care nu se regăsesc în programul de guvernare al partidului din care dvs. faceţi parte. Şi pentru că tot vorbiţi de construirea unor şcoli, sau a unor spitale, unii chiar sunt plătiţi la nivelul anului 2022, s-ar putea în acea zi să nu mai puteţi să ajungeţi în siguranţă la ele! Dulăii care păzesc ograda au început să moară la datorie.

România nu îşi merită poliţiştii!", este mesajul scris de reprezentanţii sindicatului pe pagina de socializare.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...