Actualitate

Primii pepeni galbeni din Dăbuleni au ajuns în pieţele din capitală

Au apărut deja primii pepeni în pieţele din capitală. Sunt din Dăbuleni, localitatea renumită pentru cei peste 1500 de producători care se ocupă de ani buni de cultivarea delicioaselor lubeniţe.

Este vorba însă de pepeni galbeni, cultivaţi în solarii de producătorii din oraşul Dăbuleni din judeţul Dolj. Aceşţia s-au copt primii care s-au copt în acest an, iar fermierii doljeni au cules prima recolta şi azi au şi distribuit-o pentru pieţele din Bucureşti.

Nici nu au anunţat bine prima recolta că deja au apărut doritorii care întreabă preţul şi când vor ajunge şi în localităţile lor.

"Anul acesta aşteptăm şi în zona pucheni/Rahova pepenii galbeni, nu doar în obor" , scrie o bucureşteanca pe pagina oficiala a agricultorilor din Dăbuleni.

"În Cluj Napoca oare când aduceţi?, se întreabă un alt doritor. În două săptămâni vor apărea în pieţe şi pepenii verzi.

Reprezentanţii Direcţiei Agricole Dolj au declarat că în cazul culturii de pepene verde, suprafaţă totală cultivată la nivelul judeţului Dolj este de 2995,16 hectare + 7,7 hectare la nivel de societăţi comerciale. „Printre localităţiile cu suprafeţe mari de pepene verde, menţionăm: Călăraşi 1000 hectare, Dăbuleni 800 hectare, Sadova 350 hectare, Daneţi 150 hectare, Bechet 120 hectare, Rojişte 100 hectare, Ostroveni 80 hectare, Amărăştii de Jos 50 hectare, Moţăţei 40 hectare. În rest, sunt localităţi cu suprafeţe cultivate sub 50 hectare. De menţionat este că recoltarea va începe la sfârşitul lunii iunie. În cazul culturii de pepene galben, suprafaţă totală cultivată la nivelul judeţului Dolj este de 642,49 hectare. Printre localităţiile cu suprafeţe mari de pepene galben, menţionăm: Dăbuleni 200 hectare, Sadova 100 hectare, Călăraşi 100 hectare, Ostroveni 35 hectare, Daneţi 50 hectare, Moţăţei 27 hectare, Bechet 20 hectare plus alte suprafeţe mai mici”, spun reprezentanţii Direcţiei Agricole Doj.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...