Sport

Handbal feminin, Liga Florilor, SCM Rm. Vâlcea

Sezon de vis pentru portarul craiovean Diana Ciucă

Sezonul 2018-2019 a fost unul de excepţie pentru Diana, care de câţiva ani învaţă şi joacă la Râmnicu Vâlcea. Cu echipa SCM Vâlcea, craioveanca, mezina lotului, şi colegele sale au cucerit în luna august 2018 prim trofeu, Supercupa României, învingând campioana CSM Bucureşti. Apoi, luna trecută formaţia pregătită de Florentin Pera a sărbătorit titlul de campioană naţională, iar la această medalie de aur a contribuit şi mezina Diana Ciucă, prin evoluţiile sale bune între buturi.

Junioara a surprins plăcut, fiind supranumită „portarul fenomen” şi „Duckadam de la Vâlcea”, după ce a apărat cinci lovituri de la 7 metri în meciul cu campioana din ultimii ani, CSM Bucureşti, din turul campionatului.

O zi de neuitat, cu două medalii

Ziua de 12 mai 2019 este una de neuitat pentru Diana. Dimineaţa, împreună cu colegele sale de la Colegiul Energetic Râmnicu Vâlcea a obţinut, la Slatina, medalie de argint la Olimpiada Sportului Şcolar (ONSS) şi titlu de MVP al competiţiei, apoi, câteva ore mai târziu, sărbătorea, la Vâlcea, cucerirea titlului de campioană de către SCM.

„Sezonul acesta a fost extraordinar. A fost visul meu de junioară, să câştig o medalie de aur în ţară cu echipa mea. S-au aşezat lucrurile în aşa fel încât mi-am primit medalia de aur la senioare până să termin junioratul. Şi chiar în aceiaşi zi am câştigat şi medalie de argint la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar şi titlul de „cel mai bun portar” al acelei competiţiei. În 2019 am mai luat un titlu de „cel mai bun portar” la un turneu amical la Braşov, prima astfel de distincţie pentru mine la senioare. Dar medalia de aur bate orice. Pentru mine este un vis împlinit faptul că am reuşit aceasta performanţă. Multe persoane m-au întrebat: „Şi? Cum e să fii campioană naţională?”, dar eu tot nu realizam acest lucru până la festivitatea de premiere. Nu am să uit niciodată ziua aceea şi cât de fericită am fost. Stăteam pe scenă alături de echipa mea şi nu-mi venea să cred. „Sunt campioană naţională! Sunt campioană naţională!”, doar asta aveam în cap”, rememorează tânăra campioană.

„Munceşte din greu în linişte! Lasă succesul să fie zgomotul tău”, pare să fie motto-ul după care se ghidează Diana Ciucă, o mare promisiune a handbalului feminin românesc. Portarul născut la Craiova, care pe 1 iunie a împlinit 19 ani, practică de numai şase ani handbalul, dar are un palmares impresionat. Munca, seriozitatea, talentul, dar şi oamenii pe care i-a întâlnit au dus-o pe tânăra handbalistă spre rezultate la care alte sportive doar visează.

„Am început handbalul relativ târziu, la 13 ani. Nu am fost portar prima oară, am jucat în teren, dar nu eram foarte folosită. Dupa aproximativ un an, am intrat în poartă. Sincer, cred că a fost ceva nativ. M-am descurcat atât de bine pe postul de portar”, crede Diana Cristiana Ciucă.

Mutarea la Vâlcea, cea mai bună decizie din carieră

Plecarea la Centrul de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea a constituit un mare pas înainte pentru junioară, cum cum chiar aceasta spune.
„Joc la Vâlcea de 4-5 ani. Iniţial am fost la Centrul de Excelenţă, care m-a propulsat la echipa mare, SCM Vâlcea, unde sunt de două sezoane. Să vin la Centrul de Excelenţă a fost probabil cea mai buna decizie pe care am luat-o pentru cariera mea. Am avut noroc să dau de oameni minunaţi, care mi-au fost alături, m-au ajutat şi au devenit a doua mea familie”, a continuat craioveanca, care într-o vară, în perioada precompetiţională s-a antrenat şi cu SCM Craiova şi chiar a participat la un turneu cu această echipă.

Evoluţiile sale au propulsat-o la naţionala României, la diferite categorii de vârstă, iar la multe competiţii s-a remarcat, cucerind trofee individuale: „Cel mai bun portar” la Campionatul European U17, la Trofeul Carpaţi pentru junioare (2018, 2017), la Campionatul European de Beach Handball U17. La acestea se adaugă o nominalizare pentru “cel mai bun portar” la Campionatul Mondial U18.

Sursa: https://mediazece.com

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...